Левски и Рилски спортист скъсаха мрежичките в Триадица, вкарват 255 точки


Левски и Рилски спортист скъсаха мрежичките в Триадица, вкарват 255 точки
Левски и Рилски спортист играха резултатно
30-09-2008 22:13

Левски и Рилски спортист сътвориха един изключително драматичен мач и изиграха 50 минути в зала „Триадица”, в които всички състезатели на терена дадоха да се разбере, че ще играят атрактивен и резултатен баскетбол. В редовното време срещата завърши при равен резултат 102-102, но двамата треньори – Александър Тодоров на Рилски спортист и Константин Папазов на Левски се разбраха да има едно 10-минутно продължение, в което в игра влязоха предимно юношеските формации на двата клуба. Така след 50 минути гостите от Самоков победиха с внушителния резултат от 132-123.
 
Срещата бе ознаменувана и с няколко дебюта. За Левски това сториха американското попълнение на отбора Маркъс Хол, както и българинът с френски паспорт Васил Евтимов, докато за Рилецо първи мач с екипа на самоковския клуб изигра един от най-талантливите млади български баскетболисти Иван Лилов.
 
Двамата треньори заложиха на атаката още от самото начало, а и играчите не влагаха много големи усилия в защита. След първите 10 минути игра Левски имаше преднина от 2 точки – 23-21, но гостите от Самоков успяха да дръпнат в резултата на таблото с 9 точки след много силна игра, особено на американския център Травис Питърсън. След 2 поредни негови тройки, както и кош с фал Рилски спортист поведе с 35-44 по средата на втората четвърт.
 
Левски реагира и отбеляза 14 поредни точки, 10 от които на Маркъс Хол. Така 2.05 преди почивката „сините” поведоха с 49-44. Саралийски върна кош и фал преди Хол да отбележи нова тройка и негови 19 точки за това първо полувреме.
 
Играчите на Папазов отбелязоха 7 точки за 8 секунди в края на втората част. Първо Хол бе фаулиран и реазлизира 2 наказателни удара, а при втория без топка бе направено нарушение и срещу Павел Иванов. Той също вкара двата си удара, Рилецо загубиха топката на центъра и след тайм аут Иванов вкара тройка от 9 метра за 59-49, 10 точки в полза на Левски на почивката.
 
Тази преднина се поддържаше до средата на третата четвърт, когато Александър Груев реши да покаже, че е на терена. Той реализира 6 поредни точки и намали на 70-67, а минута преди края на тази част Питърсън изравни за 70-70. Все пак отборът на Левски излезе напред след 30 минути игра след като Стефан Георгиев отбеляза последния кош в тази част за 72-70.
 
Последната част бе истински спектакъл с главни герои Маркъс Хол от страна на Левски и Иван Лилов от Рилски спортист. Двамата имаха добри асистенти на терена, но определено се надвкарваха и рядко бъркаха в стрелбата си.
 
След няколко изравнявания в началото на последната част, тройка на Лилов изведе Рилски спортист напред за първи път от втората четвърт със 78-79. Минута по-късно Асен Великов напомни за себе си и изравни от далечно разстояние за 85-85, а след него Лилов вкара поредната си тройка и гостите поведоха с 85-88. Хол отговори с две поредни тройки за 91-88 за Левски, Питърсън намали на 91-90, а Евтимов вкара кош и фал за 94-90. Отново Лилов наниза 5 поредни за 94-95, след което Хол вкара седмата си тройка за 97-95.
 
Двата отбора влязоха в последната минута на редовното време при 100-99, а след кош на Евтимов направи резултата 102-99. В този момент двамата най-добри в тази четвърт сгрешиха - Лилов пропусна, а Хол направи двоен дрибъл. 12 секунди преди края на мача Рилски спортист имаше топката, а Лилов остана сам на крилото след 6 секунди и отбеляза тройка за 102-102. В ответната атака Левски не сполучи и след кратко съвещание Тодоров и Папазов решиха да се изиграе още една десетка.
 
В нея на терена се появиха само по двама от титулярите на двата отбора – Хол и Евтимов за Левски, както и Миркович и Саралийски за Рилски спортист. Самоковци вкараха първите 9 точки в това 10-минутно продължение и оттам нататък контролираха събитията на терена. Три минути и половина преди края Папазов извади Хол, а малко по-късно и Евтимов и Левски довърши срещата само с юноши. Същото стори и наставникът на гостите, македонския специалист Тодоров.
 
Много силен мач за Левски направи Хол, реализирал 36 точки като всичките от тях бяха вкарани в редовното време на срещата.
 
За гостите Лилов завърши с 29, a Питърсън и Саралийски добавиха по 24.  
 
В игра не влязоха контузените Златин Георгиев за Левски, както и Левен Белберов и Драгослав Папич за Рилски спортист.
 
Отборите на Левски и Рилски спортист ще играят помежду си отново в четвъртък следобяд в 17.30, но този път мястото на срещата ще бъде Арена Самоков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи