Без изненада и във втория ден на "Русчукъ"


Без изненада и във втория ден на "Русчукъ"
Момент от мача
01-10-2008 00:05

Мачът от втория ден на приятелския турнир за жени "Русчукъ" срещна домакините Дунав Еконт с отбора на Берое 2007. След победата си в първия ден с 10 т. разлика над Славия, "бяло-зелените" от Стара Загора знаеха, че ще им бъде много по-трудно срещу действащия шампион на България. Момичетата на Евладия Славчева наистина бяха догонващи през цялото време и в крайна сметка загубиха мача със 71-54, но се представиха много достойно, имайки предвид кадровите им проблеми. Новата селекция на Дунав Еконт пък имаше много да показва и да доказва в първия си контролен мач пред собствена публика, след разгромните загуби, които претърпя на друг приятелски турнир, в гр. Търговище (Румъния).
 
Мачът започна обнадеждаващо за гостуващия тим, който дори успя да поведе с 5 т. разлика в един момент от първата четвърт. Отборът на Дунав Еконт обаче се мобилизира и три минути преди края на частта изравни при 12-12, а минута по-късно вече водеше със 17-12. След първите 10 минути резултатът бе 21-14 в полза на русенския тим. В една слабо резултатна втора четвърт местните фенове в зала "Дунав" видяха нагледна демонстрация на агресивната защитна тактика, налагана от треньора Стефан Стефанов, и със серия 9-2 в своя полза Дунав Еконт поведе с 14 точки разлика. Едва три минути преди почивката Берое 07 вкара втория си кош в тази четвърт, която завърши при 34-23.
 
През второто полувреме гостуващият отбор показа, че също води сериозна подготовка за новото първенство и с пълния си състав би могъл отново да мисли за борба за медали. В Русе Берое 07 беше без няколко състезателки, отсъстващи по различни причини, начело с капитана Албена Бачкова, възстановяваща се от контузия на ахилес. Въпреки това през голяма част от второто полувреме на този свой втори мач от турнира отборът бе равностоен на домакините и не им позволяваше да се откъснат с повече от десетина точки разлика. Все пак, след като повиши оборотите в началото на последната четвърт, а после и в самия край на мача, Дунав Еконт (в нетрадиционни черни екипи) успя да стигне до победа с по-голяма разлика. Тя бе оформена на 17 точки с тройка в последната секунда на рожденичката Петя Джамбазка.
 
Навършилата 31 г. в този ден Джамбазка отбеляза общо 12 точки, колкото има в мача и интересното ново попълнение от САЩ - Джейни Мичъл (както вече ви съобщихме, сънародничката й Даниел Пейдж се очаква да пристигне в Русе в четвъртък). Най-резултатна и най-полезна за Дунав Еконт пък бе ветеранката Христина Минкова с 14 точки и отличните 14 борби. За Берое 07 с двуцифрен точков актив завършиха четири състезателки, от които най-много вкара Ралица Нанева - 12.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ - БЕРОЕ 07

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи