Левски спечели промоционалния турнир на НБЛ


Левски спечели промоционалния турнир на НБЛ
Победителите от Левски (sport1.bg)
01-10-2008 23:34

Отборът на Левски победи с лекота промоционалния турнир по тройки на Националната Баскетболна Лига (НБЛ), който се игра днес в зала „Универсиада”. В него участваха всички отбори, които ще бъдат част от лигата през сезон 2008/09. Осемте тима представиха по трима състезатели с един треньор. Системата, по която бяха изиграни мачовете бе сформиране на четвъртфинални двойки в зависимост от крайното класиране през изминалия сезон. Играе се на елиминиране до излъчване на крайния победител в състезанието.
 
Четвъртфинали
Лукойл Академик – Рилски спортист 15-14
Балкан – Ямбол 26-40
Левски – ЦСКА 28-16
Спартак Плевен – Евроинс Черно море 10-15
 
Полуфинали
Лукойл Академик – Евроинс Черно море 15-20
Левски – Ямбол 24-18
 
Финал
Левски - Евроинс Черно море 23-7
 
Повечето отбори бяха изпратили свои юношески формации, което на практика не създаде никакви проблеми на Маркъс Хол, Васил Евтимов и Станислав Славейков да победят без особени затруднения и в трите си срещи. Те просто нямаха конкуренция и си поиграха със съперниците си.
 
Първо те спечелиха срещу ЦСКА с 28-16, а след това надиграха Ямбол с 24-18 в най-оспорваната от трите си срещи. Ямболии се опънаха до момента в който Стойо Чолаков ядоса Маркъс Хол и малкият американец му скри набързо топката. Най-атрактивното изпълнение от вечерта бе невероятната му забивка през човек в полуфиналния мач именно срещу Ямбол.
 
На финала „сините” се изправиха срещу Евроинс Черно море, но явно опита и класата си каза думата и трябваше да стане 16-0 в тяхна полза преди варненци да отбележат първия си кош. Васко Евтимов се понрави със страхотните си и светкавични пасове, които не бяха разгадавани от противника.
 

Победителите бяха наградени лично от Спенсър Хейуд, бившата звезда от НБА, който бе гост на турнира по покана на KFC. Всички участници получиха награди от единствения българин, играл в НБА Георги Глушков, а победителите в надпреварите за стрелба от тройката Васил Кьосев от Евроинс Черно море и за забивки Павел Маринов от Ямбол получиха малки топки с автограф на голямата звезда.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи