Първа победа за Роксана Йорданова в Италия


Първа победа за Роксана Йорданова в Италия
Роксана Йорданова
05-10-2008 11:10

Роксана Йорданова постигна първа победа в първенството на втора италианска дивизия. Българката бе сред най-добрите за отбора си и отбеляза 13 точки за успеха на Калик Алгеро над Фотоаматоре от Флоренция със 66-55. Тя игра общо 35 минути след като започна като титуляр, а освен това добави и 3 борби към актива си. Освен нея добре се изяви съотборничката й Джорджия Белфиоре с 12 точки и 17 овладени топки.
 
24-годишната Йорданова премина през лятото в този италиански тим, където преди това играеше друга българка - Екатерина Димитрова. Сега отборът обаче е във втора дивизия и ще направи опит да влезе отново сред най-добрите на Апенините. Йорданова илиза за трети път в чужбина след като преди това игра в Израел и Украйна. През миналия сезон тя игра в Дунав Еконт и стана шампионка на страната. Общо за сезона участва в 31 мача със средно по 9.2 точки, 3.8 борби, 1.8 асистенции и 1.6 отнети топки.
 
Йорданова няма да е единствената българка в първенството на Италия. Димана Макариева ще играе за Фортитудо Помеция, а сръбкинята с български паспорт Таня Чиров отново ще защитава цветовете на Поцуоли в серия А-1.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи