Теодора Петрова ще играе в Славия


Теодора Петрова ще играе в Славия
Петрова се връща у нас, ще играе за Славия
05-10-2008 11:54

Една от най-добрите български баскетболистки от последните години Теодора Петрова започна тренировки и ще бъде картотекирана в отбора на Славия. Тя се връща отново в „белия” клуб и ще играе там докато не си намери отбор в чужбина. През миналия сезон тя игра в отбора на Бургос в испанската елитна дивизия, но отборът й не успя да се задържи сред най-добрите и изпадна. Петрова участва в 17 мача и завърши със скромните за нейните качества 4.4 точки и 1.8 борби. Само година преди това тя бе в основата на спечелените три титли на вече несъществуващия тим на ЦСКА. Преди три седмици баскетболистката навърши 29 години и все още изчаква добра оферта, за да излезе отново в силно европейско първенство. Докато дойде този момент, 180-сантиметровата състезателка отново облича екипа на Славия.
 
„Много се радвам, че Теди ще бъде част от отбора на Славия”, каза старши треньорът на Славия Борисалва Мандур за BulgarianBasket.com. „Това е голям жест от нейна страна и се надявам другите състезателки да извлекат максимално ползата от нейното присъствие в нашия тим. Тя си е славистка, а освен това сме и много добри приятелки с нея. Не е толкова важно да гоним победи с Петрова в състава, колкото другите, по-млади баскетболистки да израснат като баскетболистки около нея.”
 
Мандур още каза, че няма конкретни задачи за класиране на тима на Славия през новия сезон, а отбора ще гони максимално добро представяне и по-предно класиране. Девет от състезателките ще играят и в новосформиранта Младежка лига за девойки, като Мандур заяви, че ще гони титлата в нея. Като най-големи съперници за това тя спряга съставите на Рилски спортист и НСА.

Първенството на България стартира следващата събота, а Петрова ще дебютира официално за Славия като гост на Рилски спортист в Самоков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи