Ямбол пътува до Одрин за последните две контроли


Ямбол пътува до Одрин за последните две контроли
Кирило Скуматов няма да играе в тези контроли
06-10-2008 13:43 | Yambolbasketball.com

Баскетболистите на Ямбол ще изиграят последните си два предсезонни мача преди началото на първенството, информира клубния сайт на отбора. Те ще отскочат до Одрин, където във вторник и сряда ще играят с местния Олин Едирне.
 
За отстоящия на 120 километра от Ямбол турски град, ямболският отбор ще пътува без Кирило Скуматов и Стойо Чолаков. Първият е украински гражданин и му е необходима по-дълга процедура за издаване на виза да посети Турция. Стойо пък е студент в НСА и има учебни занимания в Академията.
 
В отсъствието на Кирило Скуматов, Иван Чолаков ще даде повече игрови минути на Стоян Петков, който ще започне в стартовата петица. Старши треньорът ще използва Иван Марчев като „тежко крило”. Първите си предсезонни мачове ще изиграе и Мартин Дурчев. Той се явява като алтернатива на непрекъснато прогресиращият Павел Маринов. В отсъствието на Стойо Чолаков повече игрово време ще получи и направилият добро впечатление с играта си на турнира „П.Майсторов” младежки национал Димитър Василев.


Тези два двубоя с кандидата за влизане в елитната баскетболна дивизия на Турция Олин Едирне ще дадат ясна престава за състоянието на отбора преди първият мач от НБЛ с тима на Левски в София. Срещата със „синия” тим, която трябваше да се състои в събота е преместена в неделя от 19 часа и ще се състои в зала Христо Ботев в Студентски град.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи