Александър Груев: Нашите амбиции не се изчерпват с тази победа


Александър Груев: Нашите амбиции не се изчерпват с тази победа
Груев вкара тройка със сирената за успеха
07-10-2008 23:29 | Gong.bg

Героят за Рилски спортист Александър Груев даде специално интервю за Гол-линия по Дарик Радио след инфарктния успех на Рилецо срещу сръбския Мега Хипо Лизинг в дебюта на Балканската лига. Именно Груев вкара тройка в последната секунда на двубоя, за да донесе успеха с една точка.
 
Честита победа на теб и твоите съотборници, като че ли много от срителите се бяха отчаяли, но вие не се отказахте до последно и накрая победихте.
„Цялата работа беше, че искахме много победата, бяхме пренавити и допуснахме грешни стрелби. Те изпуснаха фалове, а пък изстрелът ми от тройката бе късмет.”
 
Поколеба ли се, имаше около 3-4 секунди до края, имаше ли вариант да подадеш на свой съотборник?
„Да, имаше 4 секунди до края, взех топката, огледах се за съотборник, но нямаше на кой да подам, стрелях и за щастие влезна.”
 
Това е първи успех за Рилски спортист в лигата и въобще в международен мач, щастливи са хората от ръководството, които дават много за баскетбола в града?
„Не сме коментирали мача, всички се радват много. Най-много се радва президентът Петър Георгиев - заради него има баскетбол в Самоков. Той помогна да се направи силна селекция и затова очакванията са много големи. Нашите амбиции не се изчерпват с тази победа. Още не сме празнували, но няма много, защото имаме тежко гостуване в Плевен след няколко дни.”
 
Къде е мястото на Рилски спортист в тази Балканска лига?
„Силите в групата са изравнени, отборът на Мега също е млад отбор. Трябват ни обаче още победи, за да прескочим груповата фаза.
 
Като че ли нямаше много зрители в залата, има ли интерес към мачовете на отбора сега?
„Залата е прекалено голяма за капацитета за Самоков, но все пак имаше много хора на мача. От тази страна, която не се вижда по телевзията цялата трибуна бе пълна.”
 
Имаше ли оферти от чужбина през лятото и има ли шанс да излезеш да играеш навън?
„Имаше интерес, и оферти. Но реших, че това лято не е момента за трансфер.”
 
Беше повикан в националния отбор през миналата година. Имаш ли амбиции отново да попаднеш в него?
„Сега съм тук в Рилски спортист и искам отбора да пбеждава. Ако има повиквателна ще се радвам да играя и за националния отбор.”
 
След като вкара тази невероятна тройка накрая ти даде заявка за участие в конкурса по тройки в Мача на звездите.
„Нека първо да ме повикат, пък после ще видим.”

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи