Зоя Станоева подписа в Унгария


Зоя Станоева подписа в Унгария
Зоя Станоева ще играе в Залаегерсег
08-10-2008 00:30

Не отне дълго на Зоя Станоева да си намери нов отбор. Баскетболистката ще играе в първенството на Унгария след като подписа договор със Залаегерсег в първа дивизия на тази страна.
 
Името на Станоева бе спрягано като едно от евентуалните нови попълнения в пренишкия Миньор след като се разбра, че този отбор ще възстанови съществуването си. Станоева обаче предпочете да изчака. След като отхвърли няколко оферти, тя прие предложението на Залаегерсег и замина за Унгария.
 
През миналия сезон с Панкюп ТЕД Кайсери тя игра на полуфинали в плейофите на турската женска лига и бележеше средно по 5.5 точки. Освен това тя имаше по 1.7 борби, 1.7 асистенции и 1.0 топки във всеки мач. В турнира на ФИБА Еврокъп българката имаше по 9.9 точки и 2.1 асистенции с висок процент на стрелба от тройката - 48.3 %. Залаегерсег също игра в турнира на ФИБА Еврокъп, но завърши участието си само с 2 победи и 4 загуби в груповата фаза.
 

32-годишната Зоя Станоева има в актива си 5 шампионски титли на България с отборите на Кремиковци, Славия и Лукойл Нефтохимик.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи