Деян Иванов и Задар бият насред Загреб


Деян Иванов и Задар бият насред Загреб
Деян Иванов не пуска Давор Кус (kosarka.hr)
08-10-2008 02:14

Пред около 4500 зрители в Дражен Петрович Арена в Загреб Деян Иванов и новия му тим, шампионът на Хърватия Задар постигнаха втора победа в Адриатическата лига от началото на сезона. За разлика от първата среща в това състезание през изминалия уикенд, този път Иванов имаше сериозна роля за успеха на своя тим с 94-87 като гост на Цибона. В събота Иванов не отбелза нито точка срещу бившия си отобр КК Сплит, но тази вечер се разписа с 11 точки, а освен това хвана и 10 борби за първия си дабъл дабъл с екипа на Задар.
 
Неудържим бяха Дамир Ранчич и Тодор Гечевски, отбелязали по 20 точки, а американецът Джулиъс Джонсън добави 16 за победителите.
 
Гардът на домакините от Загреб Ърл Колуей пък завърши с 26 точки, най-много от всички баскетболисти на терена.
 
Срещата бе решена след почивката, когато отборът от Задар обърна пасива от 9 точки в актив от 7 накрая. Гостите отбелязоха 57 точки през второто полувреме и не дадоха шанс на домакините да запишат победа и във втората си среща от лигата за този 2008/09 сезон.
 
Очаквани победи в този кръг записаха Партизан, като домакин ан Хелиос с 81-65, Цървена Звезда като гост на Крка Ново Место с 83-56 и Хемофарм в Сараево срещу Босна със 78-67. Освен това сръбско трио и хърватския Задар, единствения друг отбор без загуба досега е Будучност от Черна гора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи