Съперник на Лукойл се подсилва с национал


Съперник на Лукойл се подсилва с национал
Кристапс Яниченокс (Photo: fortitudo.it)
08-10-2008 11:03

Съперникът на Лукойл Академик в турнира на Еврокъп, латвийския Баронс ЛМТ привлече гарда Кристапс Яниченокс в състава за новия сезон.
 
Яниченокс пристига от Фортитудо Болоня, където той имаше средно по 8.8 точки в 9 мача в УЛЕБ през миналата година и 8.4 точки в 28 мача в италианското първенство. Най-добрият му сезон в УЛЕБ бе през 2004/05, когато правеше средно по 14.3 точки за Телеком Бон в 10-те мача с екипа на този отбор.
 
Яниченокс се връща в клуба, където той изкара дълго време след като направи професионалния си дебют през 2000-а година. Той също игра за Сконто Рига, Лиеж в Белгия, споменатия Телеком Бон в Германия и Капо ди Орландо и Терамо в Италия.
Яниченокс е редовен участник в националния отбор на Латвия като вече е играл на две европейски първенства. Той завърши на пето място сред стрелците на завършилите наскоро квалификации за Евробаскет 2009. Средното му постижение бе 16.2 точки на мач, което в значителна степен помогна на тима да се класира за европейското първенство.
 
Лукойл Академик приема Баронс ЛМТ на 9-и декември, а ответния мач ще бъде седмица по-късно, на 16 декември в Рига. Първата среща на Лукойл Академик в този турнир на Еврокъп е на 25-и ноември като домакин на квалификанта от потока, в който са включени Апоел Йерусалим, УНИКС Казан и полския Слупск Чарни.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи