Симеон Найденов подписа в Черна гора


Симеон Найденов подписа в Черна гора
Найденов ще играе в Ч!ерна гора
09-10-2008 16:28

Симеон Найденов подписа договор с черногорския Приморие от Херцег Нови. Отборът е играл в първенството на Сърбия до 2006, но след разделянето с Черна гора се включва в шампионата само на тази страна. Приморие влиза сега в първа дивизия на Черна гора и има амбициите да играе финал в първенството. Големия фаворит в него е Будучност Подгорица, които играят също и в Адриатическата лига. Херцег Нови се намира на 40 километра от Дубровник, точно на Адриатическо море.
 
Старши треньорът на отбора Зоран Гломазич имаше три контролни срещи преди началото на шампионата. В тях той трябваше да изпробва българина и да прецени дали да остане. Найденов игра по 20 минути във всеки един от тези мачове и вкара в тях 15, 14 и 17 точки. Това се е оказало достатъчно за черногорците да вземат набързо решение и го оставят в тима.
 
Крилото изкара сезон 2006/07 в шведския Солна Викингс с отлични показатели от 15.0 точки средно на мач и втори по процент на стрелба от зоната за 3 точки (49 %) в първенството на скандинавците. През миналата година той бе на проби в в чешкия Простейов, но не хареса обстановката в клуба и си тръгна. Сега Найденов ще има възможност да се изяви в нова обстановка, в отбор с амбиции, където самия той ще бъде основна фигура в него.
 
„Старши треньорът на тима разчита много на мен и според него ще съм главен играч на тима”, казва Симеон Найденов за BulgarianBasket.com. „Тренировките са много добри, а и финансово съм удоволетворен. В неделя играем за купата на Черна гора срещу отбор от по-долна дивизия. Тогава ще направя официален дебют за Приморие.”
 
Симо каза още, че в отбора има още един чужденец, 216-сантиметров чех, докато всички останали са сърби и черногорци.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи