Асен Христов: Евроинс Черно море ще разбие монопола на шампиона


Асен Христов: Евроинс Черно море ще разбие монопола на шампиона
Асен Христов
09-10-2008 17:39

Асен Христов е убеден, че през тази година монополът на шампиона Лукойл Академик може да бъде разбит и за това ще бъде виновен Евроинс Черно море. Тази своя прогноза президентът на варненския клуб даде на пресконференция два дни преди началото на сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ).
 
"Имаме планове и в тях програмата минимум е да бъде победен шампиона Лукойл Академик и то на поне на един от финалите", заяви Христов. "Направихме страхотна селекция. Чужденците не са в отбора на базата на селекция. На проби бяха близо 10 човека и от тях бяха избрани само четирима, след като бяха изиграни няколко контроли."
 
Асен Христов сподели още, че рекламата и спортът вече вървят заедно.
"Трябва да създаваме удоволствие на публиката, да има атракция", допълни Христов. "Но на нас ни е нужна и подкрепата на публиката в срещите от Еврохолд Балканска лига, срещу сърби, македонци и румънци. Тръпката да играеш срещу комшията е по-голяма отколкото срещу белгийци или германци. Не случайно, когато сърбите играха срещу Италия, в залата нямаше хора, а срещу нас тя бе препълнена. По същата причина и в България бе така. Сега Черно море ще играе в цикъл сряда/събота и ще могат да се наблюдават добри мачове. Варна е люлка на баскетбола в момента и не случайно тук се раждат едни от най-добрите играчи."
 
Зам.-председателят на Евроинс Черно море Симеон Варчев също смята, че варненци са направили силен състав, с който отново ще се борят за първите места, както в НБЛ, така и за Купата и Еврохолд Балканската лига.
"От 7-8 години години не сме имали толкова добри баскетболисти", заяви Варчев. "Почти целият състав е много млад. Чужденците имат голям потенциал. Много трудно ще бъде на Даниел Димитров да направи добър отбор. Ако баскетболът бе 1 на 1, сигурен съм че ще играем на всички финали. Но за да се направи отбор, трябва време. Дано това време при нас да бъде много кратко."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи