Лукойл Академик отново победи Аполон (Лимасол)


Лукойл Академик отново победи Аполон (Лимасол)
Лукойл Академик победи и в последната контрола
09-10-2008 23:24 | Lukoilacademic.net

"Студентите" завършиха успешно гастрола си в Кипър, казва официалния сайт на Лукойл Академик. В последната си среща на острова на Афродита, шампионите се наложиха с 65:48 над Аполон, което бе втора победа за тях над този отбор. В първата проверка между двата тима, Лукойл Академик постигна успех с 90:69 в Правец. Така 18-кратните ни шампиони взеха три победи в Кипър и демонстрираха добра игра преди началото на първенството у нас.


Двубоят с Аполон започна много добре за воденият от Любо Минчев отбор. Българите показаха силна игра в защита и след първите 10 минути водиха с 26:16. До почивката преобладаваха повече грешки и от двата състава, от което обаче се възползваха домакините и те стопиха пасива си само до 1 точка при 33:32. След паузата обаче българският шампион отново вдигна оборотите и набързо увеличи аванса си, за да стигне в крайна сметка до убедителния успех.
 

Силно за Лукойл Академик се представиха Кени Аделеке с 14 точки и 8 борби и Ненад Чанак с 10 точки и 8 борби. По 10 точки и 4 асистенции пък добавиха Тодор Стойков и Димитър Ангелов.


"Студентите" се прибират утре следобед в България, за да продължат подготовката си за новия сезон. Техният мач с Балкан бе отложен и така първата им официална среща ще бъде на 18 октомври срещу Рилски спортист в Самоков.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи