Ямбол се реваншира на Олин Едирне


Ямбол се реваншира на Олин Едирне
Ямбол победи в Одрин
10-10-2008 00:00 | Yambolbasketball.com

Баскетболистите на Ямбол спечелиха втория си предсезонен мач, който изиграха в Одрин. Те се наложиха над Олин Едирне с резултат 89-84 (27-23, 16-26, 18-22, 28-13), информира Yambolbasketball.com. Последната четвърт е спечелена от българите с 28-13 и по този начин е стопена преднината на домакините от десет точки в края на третата част. Радващо е, че това са сторили по-младите баскетболисти в отбора на Ямбол.


В този двубой участие не е взел Байрън Сандърс. В първия мач той е контузил пръст на дясната си ръка и Иван Чолаков е предпочел да го запази за началото на първенството. В негово отсъствие силен мач е изиграл Стоян Петков. Младият баскетболист е отбелязал 16 точки и е хванал 4 борби. Партньорът му в подкошието Кирило Скуматов е реализирал 8 точки. Включилият се по-късно в подготовката на отбора ни Мартин Дурчев е проявил своето силно оръжие, стрелбата за три точки. Крилото ни е реализирал три пъти от тази дистанция и е завършил мача с 14 точки. Неговият конкурент на поста леко крило Павел Маринов се отчел със същия точков актив – 14 точки ( 2 „тройки”).
 

Американецът Скот О'Галахър е реализирал 15 точки. Капитанът ни Станислав Говедаров е играл по-малко в този двубой и има скромните за него 4 точки. Добро включване на неговото място е направил младежкият национал Димитър Василев. Митко е реализирал 6 точки и показва, че на него може да се разчита. Влезлият от пейката Мартин Раднев има своя съществен принос за обръщането развоя на мача със своите 9 точки.


Ръководството на отборът от Ямбол е имало големи претенции към съдийството на мача. Местните рефери са отсъдили три технически нарушения в техен ущърб след изразяване на несъгласие с техни отсъждания.

Ямбол: О'Галахър 15, Говедаров 4, Маринов 14, Скуматов 8, Петков 16 ( Василев 6, Марчев 2, Раднев 9, Дурчев 14, Парушев 1)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи