Женският НСА привлече три нови състезателки


Женският НСА привлече три нови състезателки
Снимка от подготовката на отбора през лятото
10-10-2008 12:24

Женският тим на НСА ще стартира шампионата на България утре при гостуването си на носителя на купата на България Лукойл Нефтохимик. За пореден път тима ще бъде воден от Цанко Цанков, а в състава за новия сезон са привлечени три нови баскетболистки. С екипа на НСА ще играят Сара Маринова, Диляна Шумарова и Румяна Давидкова, но за известно време поради травми ще отсъстват Мария Рангелова и Галя Стоянова.
 
„Амбициите ни през новото първенство са да играем добър баскетбол в женската А група”, каза Цанков. „Освен в женското първенство, ще участваме и в новосформираната младежка лига за девойки и там ще гоним участие във финалната четворка. Повечето от момичетата, които са в женския представителен отбор са родени през 1989 и 1990 и ще играят и на двете места.”
 
Жребият не бе благосклонен към отбора на НСА след като го изправя срещу двата най-добри тима от миналата година – Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт. След гостуването в Бургас в събота предстои домакински мач с шампионките от Дунав в сряда в София.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи