Дуейн Мортън се завърна в Левски


Дуейн Мортън се завърна в Левски
Мортън официално в Левски
10-10-2008 16:03

Американецът с най-голяма кариера в българското първенство – Дуейн Мортън се завърна в Левски и вече официално е играч на този клуб. След като изкара два сезона в ботевградския Балкан, ветеранът отново ще играе при сините. За последно Мортън игра в Левски през сезон 2005/06, когато имаше средно по 14.7 точки на мач.
 
Дуейн имаше договор с Балкан за още един сезон, но финансови проблеми в клуба го принуждават да търси друг вариант преди началото на новия сезон. Той бе с основна заслуга ботевградчани да играят финал и по-късно да спечелят второ място в миналогодишните плейофи. Мортън изигра цели 43 мача за Балкан и впечатли за пореден път със средно по 16.4 точки и 6.9 борби във всеки един от тях. Съвсем залужено той попадна в идеалната петица на BulgarianBasket.com за миналия сезон.
 
200-сантиметровото крило се е подвизавал в редица страни по време на дългата си кариера. След като бе избран от Ню Джърси Нетс в драфта през 1994 година, той има участие в отбора на Голдън Стейт преди да играе последователно в Израел, Англия, Япония, Доминиканската република, Франция и България.
 
Мортън идва в Левски, за да запълни празнината на позиция 4 след като от клуба не подновиха договорите на Роб Престън и Веселин Веселинов през лятото. Дуейн е картотекиран и ще може да дебютира за Левски още в неделя срещу Ямбол в първия кръг от първенството на Националната Баскетболна Лига.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи