15-годишна дебютира за Лукойл Нефтохимик при категорична победа


15-годишна дебютира за Лукойл Нефтохимик при категорична победа
Мирчева дебютира за Лукойл
11-10-2008 23:21 | Bourgasfootball.com

Едва 15 годишна, Станислава Мирчева направи исторически дебют за баскетболния „ЛУКойл Нефтохимик”, като влезе в игра 6 минути преди края на двубоя. Това стана при победата на вицешампионките над „НСА Делта” с 96:45. За малкото време през което бе на терена, Мирчева подсказа, че ако продължава да се старае и тренира като до момента, определено може да я очаква добро бъдеще. Срещу тимът от София под мощните аплодисменти на публиката Станислава съумя да реализира 6 точки, въпреки болките с които игра, породени от контузия ден по-рано. Младата надежда е родена на 25 март 1993-а година в Стара Загора. Играе като крило/център. От три години е юношеските гарнитури на „ЛУКойл Нефтохимик”. Треньорката й в юношите се казва Нина Николова.
 
„Много се притеснявах, когато влязох в игра. Страшно беше, но само в началото. Надявам се, че когато оттук нататък ми гласуват доверие, да не съм толкова притеснена. Когато отбелязах първите си точки изпитах тръпката от мача. Мисля, че ще успеем да се преборим за титлата. Аз лично се надявам да стане така”, каза в първата си медийна изява Станислава Мирчева.
 
Иначе конкретно за мача, „ЛУКойл Нефтохимик” тръгна плахо в мача, даже двата отбора цели две минути не си отбелязаха точка, докато постепенно домакините и „НСА” се разчупиха и направиха интересен мач, в който бургазлийки доминираха.
 
В първата част домакините спечелиха с 28:16, докато във втората позволиха на „НСА” да отбележи само три точки при 31:3. Второто полувреме започна при резултат с общ сбор 59:19. Именно това бе повод наставникът на „ЛУКойл Нефтохимик” Петко Маринов да започне да върти състава си, давайки шанс на резервите да дебютират с фланелката на на бургаския отбор в първия официален мач за новия сезон.
 
В останалите две четвъртини „ЛУКойл Нефтохимик” спечели с 25:20 и 12:6. Силно игра украинската националка Олена Самбурска, която започна в стартовата петица.

Сполучливи изяви имаше и американката Даниел Кръчър. Резервата в тази среща Анна Соколан се включи също добре и заслужава похвали.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК – НСА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

ТОП 10 НА 1-ви КРЪГ


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи