Рилски спортист хвърли бомбата в първия кръг на НБЛ


Рилски спортист хвърли бомбата в първия кръг на НБЛ
Питърсън с първи дабъл дабъл в НБЛ
12-10-2008 00:07

Мъжкият тим на Рилски спортист записа втора победа от началото на сезона и първа такава в новосформираната Национална Баскетболна Лига. След като победиха драматично Мега Хипо Лизинг във вторник, днес играчите на македонския наставник Александър Тодоров затвориха успешно тази седмица след успех като гости на Спартак в Плевен с 84-79.
 
Супер героят от вторник вечер Александър Груев, който донесе победата тогава с тройка със сирената тази вечер отбеляза само 2 за гостите от Самоков. През минали години ако знаехме, че лицето на този отбор ще отбележи само един кош, веднага щяхме да се досетим за крайния изход от мача. Сега обаче нещата изглеждат по-различно в отбора на Рилецо. Те имат една дузина играчи, които може да решават мачове. В тази роля днес влязоха сърбинът Драгослав Папич и американският център Травис Питърсън. Двамата завършиха с 47 от общо 84 точки за гостите.
 
Двата отбора си разделиха по две части, но за радост на гостите последната бе в тяхна полза, накрая те успяха да запазят самообладание и си тръгнаха заслужено с двете точки. 

Началото обаче не предвещаваше такъв изход от мача, а домакините позволиха само 11 точки за първите 10 минути. Във втората четвърт ролите се размениха и на почивката самоковци поведоха с 38-34.
 
През второто полувреме гостите дор увеличиха преднината си на 14 точки (54-40), но серия от 17-2 точки на Спартак ги изведе напред в резултата към края на третата част. До края през последните 10 минути и двата отбора играха абсолютно равностойно, а в края гостите бяха щастливата страна и грабнаха победата.
 
Питърсън завърши с дабъл дабъл – 22 точки и 10 борби като на 3 пъти бе точен от зоната за 3 точки. И в този мач прави впечатление неговата настоятелност да стреля от далечно разстояние, а в случая това се оказа печеливш коз за Рилски спортист. Питърсън вкара 3 от общо 5 опита за 3 точки.
 
Най-резултатен в мача обаче бе Папич, който пропусна само 1 от общо 10 стрелби за 2 точки и завърши с 25 точки. Той добави и 8 борби и 3 асистенции за успеха на тима си. С по 9 точки останаха Иван Лилов и Бранко Миркович.
 
За домакините Роб Престън вкара 17 точки, а Хрисимир Димитров отбеляза 16. Добър мерник от тройката отново демонстрира Илия Станков – 15 точки, всичките от зоната за 3 точки (5 от 8).
 
За домакините участие не взеха двама от основните им играчи Александър Дяковски и Росен Софрониев.
 
И двата тима ще имат изпитания в Европа преди да изиграят мачовете от втория кръг на НБЛ. Спартак Плевен приема Анталия във вторник в турнира на ФИБА Еврочалъндж, докато ден по-късно Рилски спортист гостува на Динамо в Букурещ в пореден мач от Еврохолд Балканската лига.  

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи