Меджик Джонсън в ESPN


Меджик Джонсън в ESPN
Освен в играта, Меджик е добър и в коментара
13-10-2008 23:55

Легендата на НБА и ЛА Лейкърс Меджик Джонсън се присъедини към една от най-големите спортни телевизии – ESPN. Джонсън ще бъде анализатор в студиото и ще работи със Стюарт Скот, Майк Уилбън и Джон Бари. Той ще коментира и на Коледа – по време на специалното излъчване на ABC и ESPN. Новината беше обявена от вицепрезидента Норби Уилямсън.
 
Меджик е един от най-добре реализиралите се хора във всяко начинание, с което се захване. Той беше несравним играч, а след това стана един от най-добрите анализатори в бизнеса. Със своята същност той ще се впише перфектно в екипа заедно със Стюарт, Майк и Джон.”заяви Уилямсън.
 
„Имам възможността да бъда в семейството на ESPN. Чакам с нетърпение работата с този невероятне състав, с който ще отразяваме всички събития в НБА.”каза Джонсън. „Едва ще дочакам Коледа.”
 
Джонсън пристига в ESPN от Търнър Спортс (Turner Sports), където беше анализатор седем години, основно в излъчванията по TNT. Появяваше се в ESPN като гост, последно в първия мач от финалите миналия сезон.  
 
Меджик е един от 50-тимата най-велики играчи в историята на НБА и е спечелил 5 титли с ЛА Лейкърс, олимпийски медал с дрийм-тийма през 1992 и титла в NCAA. Обявен е за най-полезен играч на сезона през 1987, 1989 и 1990. През 2002 е приет в баскетболната Зала на славата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи