Фаворитът в потока на Лукойл Академик губи с 14 за Еврокъп


Фаворитът в потока на Лукойл Академик губи с 14 за Еврокъп
Марко Попович (сн. FIBAeurope.com)
15-10-2008 01:25

Руският УНИКС Казан претърпя изненадваща загуба като гост на Енерга Чарни Слупск в първия кръг от квалификациите за Еврокъп или бившата УЛЕБ. Поляците спечелиха с 14 точки 76-62 , а на моменти дори водеха с 21 срещу именияти си съперник. След седмица предстои реванш в Казан, а за да продължат напред руснаците трябва да заличат разликата от първия мач. Победителят от тази двойка ще срещне израелския Апоел Йерусалим във втория квалификационен кръг, отново в два мача и чак тогава който спечели ще попадне в групата на шампиона на България Лукойл Академик заедно с отборите на Баронс от Латвия и Динамо Москва.
 
Играчите на Казан вкараха последните 7 точки в срещата и намалиха до само 14 точки в крайна сметка. Поляците не вкараха в последните 4.41 минути от мача.
 
Хърватинът Крешимир Лончар бе най-резултатен а гостите с 26 точки. Джейсън Страйт и Деметрик Бенет отбелязоха по 15 точки за Енерга Чарни Слупск.
 
„Направихме цели 25 грешки, което означава, че им дадохме 25 нападения повече от нас. На всичко отгоре играхме лошо и в защита”, каза треньорът на УНИКС Казан Ацо Петрович.
 
„Радвам се от резултата на този първи в историята на клуба мач в Европа. Беше мечта да спечелим мач като този, но ние бяхме дисципминирани и концентрирани”, заяви старши треньорът на Енерга Чарни Слупск Мирослав Лищван.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕНЕРГА ЧАРНИ СПЛУСК - УНИКС КАЗАН
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ ЗА ЕВРОКЪП 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОКЪП 2008/09
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕРОКЪП 2009/09

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи