Четири мача днес от втория кръг на женската А група


Четири мача днес от втория кръг на женската А група
Дион Браун ще има по-лека задача днес
15-10-2008 10:27

Днес в три града ще се изиграят четирите срещи от втория кръг на първенството на А група при жените. Най-интересният сблъсък е този в Монтана, където местния тим ще се опита да запише първа победа в шампионата на страната за тази година. Мачовете в София са с предизвестен край, а в Перник може и да стане интересно в един момент.
 
17.00 НСА Делта – Дунав Еконт
Може би срещата с най-ясен изход накрая. Съставен предимно от млади момичета, които тепърва ще се доказват в баскетбола, отборът на НСА ще се обиграва и този сезон. С малко понатрупан опит тук-там може и изненада да поднесат, но едва ли това ще стане факт днес. На ниво девойки мачът щеше да има по-различен привкус и друг победител, но като се има предвид, че младите от НСА се изправят срещу отбор с добри за нашите стандарти чужденки, крайният резултат е предварително известен.
 
Дунав Еконт загуби някои от основните си състезателки от миналата година, а се подсили с все още недоказани у нас звезди. Те всъщност у нас няма какво да доказват, а целта ще бъде да помогнат на Дунав да запише поне първа победа в Европа. Като прибавим наличието на Костова, Топалова и Римпова може и да не е само една.
 
17.30 Монтана 2003 – Берое 07
След направената добра селекция през лятото, Славко Димитров има амбиции за нещо повече този сезон. Вера Перостийска и Ивелина Вранчева предпочетоха офертата му вместо тези от чужбина. Като прибавим към тях и няколко качествени местни момичета, този отбор си е сериозен за доста ниските в последно време български стандарти в женския ни баскетбол.
 
Отборът на Монтана 2003 ще има за съперник Берое 07, които с привличането на Евладия Славчева на треньорското място гарантират високо класиране, въпреки по-скромната селекция. С амбиции отново да нарушат равновесието на някои от лидерите в първенството, старозагорки няма да имат потенциал да се намесят в борбата за титлата. Все пак, дори с къса скамейка Берое 07 ще бъде отбор, с който всеки се съобразява.
 
17.30 Миньор – Рилски спортист
Миньор почива в първия кръг миналата събота, а сега приема Рилски спортист у дома в мач, който ще узакони завръщането им в А група. Познати имена като Светла Асенова, Агнеса Дойчинова, Камелия Михалкова и Радмила Нешева ще бъдат ядрото на този отбор, а това гарантира трудности за всеки отбор, който играе срещу тях през тази година. Зрителите в Перник ще наблюдават за първи път от дълго време баскетболен мач на местен представителен отбор, да видим какъв ще бъде интереса...
 
Рилски спортист изигра много добър мач в събота и победи Славия, дори с Теодора Петрова в състава. Само в един кратък период от мача отборът на Иван Лепичев показа разколебаност, но като цяло играха далеч по-добре от „белите” и си заслужиха победата. 
 
18.00 Славия – Лукойл Нефтохимик
Едва ли Лукойл Нефтохимик ще бъде затруднен при гостуването си в София на Славия. Селекцията на бургаския тим сега е далеч по-силна отколкото през миналата година, когато в Бургас бяха "забравени от Бога" и от централата подцениха до голяма степен първенството и съперниците при дамите. Сега в Лукойл бяха привлечени младата украинска надежда Олена Самбурска и американския център Даниел Кръчър, а освен това в тима се завърнаха бившите звезди Силвия Пеева, Елена Йоловска и Дион Браун. Петица, която с треньор като Петко Маринов дава сериозна заявка за титла този сезон. Всичко друго би било неуспех за бургазлийки.
 
Славия се засили с Теодора Петрова, която успя да излезе за половин сезон в чужбина, но така и не разгърна потенциала си. А той определено не е за ЛА Спаркс, както някои я спрягаха по времето, когато играеше в ЦСКА. Сега изчаква изгодна оферта да се пробва отново в странство, но когато на най-добрата баскетболистка на страната в няколко поредни години това е трудно да се случи – направете си извода колко ни е добър женския баскет. Иначе „белите” ще имат млад и много амбициозен треньор през тази година в лицето на Борислава Мандур, която наред със своето развитие ще се опита да стори същото и с няколкото качествени състезателки, с които разполага.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи