Марина Илиева става най-високата баскетболистка у нас


Марина Илиева става най-високата баскетболистка у нас
Илиева ще дебютира в събота
15-10-2008 12:09

След като получи разрешение от италанския си клуб, за който игра през миналия сезон Марина Илиева бе успешно регистрирана за Тони 7 от Сливен и ще дебютира в първенството при дамите в събота срещу Монтана 2003. До вчера Вера Перостийска от Монтана 2003 бе най-високата баскетболистка у нас с нейните 196 сантиметра, но Илиева е сантиметър отгоре и я измества.
 
22-годишната Илиева пропусна първата среща на новия си тим след като до последно изчакваха картата й от Италия в БФБ. Преди да дойде в Сливен, тя игра за отбора на Черно море Одесос през сезон 2006/07 и имаше средно по 13.8 точки и 7.8 борби на мач. Година по-рано пък защитава цветовете на русенския Дунав. Илиева има участие и в националния отбор на България-жени до 20 години, който играе на Евробаскет 2006 в Шопрон, Унгария.
 
Старши треньорът на Тони 7 Ивайло Христов бе поставен в трудна ситуация при гостуването си в Стара Загора, тъй като в последния момент рзбра, че няма да може да ползва Илиева в срещата. Той разчита не само на ръста на последната, но и на нейните умения в подкошието. Сега той е доволен, че баскетболистката е с уреден статут и няма да има никакви проблеми да дебютира в събота с екипа на Тони 7. Срещата с Монтана 2003 ще бъде в зала „Диана” в Ямбол от 14.30 на 18-и октомври поради факта, че и двата сливенски тима ще играят срещите си в този град до Нова година поради ремонт на зала „Васил Левски” в Сливен.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи