Рилски вече е 1-1 в Еврохолд Балканската лига


Рилски вече е 1-1 в Еврохолд Балканската лига
18 точки на Питърсън този път не стигат за победа
15-10-2008 21:58

След драматичната победа миналата седмица над сръбския Мега Хипо Лизинг, сега отборът на Рилски спортист претърпя и първа загуба в група B на Еврохолд Балканската лига - като гост на Динамо Букурещ с 88-79. Причина за загубата бе слабото второ полувреме на българския тим, който имаше преднина от цели 10 точки на почивката.
 
Само след 6 минути игра Рилецо вече водеше със 7 точки (8-15), благодарение на добра отборна игра в защита и силни изяви в нападение най-вече на центъра Травис Питърсън (с 6 т. до този момент) и гарда Иван Лилов (също с 6 т. - 2 тройки - и 3 асистенции). После Питърсън разтресе коша на домакините със забивка за 10-19, а последните 2 минути и половина на тази четвърт разликата се задържа и след 10 минути игра резултатът бе 17-26. Добрата игра в задно поле на българите продължи във втората четвърт, в началото на която преднината им стигна дори до 13 точки. После домакините успяха да наваксат част от пасива си, но до края на полувремето Рилски спортист позволи на Динамо да вкара само 14 точки в тази втора част и така на почивката имаше двуцифрен аванс в резултата - 31-41.
 
Второто полувреме започна чудесно за гостуващия български отбор - с третата си тройка в мача Иван Лилов направи разликата пак 13 точки. От този момент нататък обаче всичко се обърна с главата надолу за Александър Тодоров и неговите играчи. Румънците се хвърлиха "на кръв" и успяха да объркат и изненадат българския тим. Рилецо отново разчиташе само на Лилов и Питърсън да бележат, но това ставаше все по-рядко и с мъка, доката на другия кош двойката гардове Крис Рийвс и Клаудиу Фометеску се развихриха и започнаха да бележат от всякакви позиции. В упражнението "вкарване в коша на Рилецо" на двамата успешно пригласяха и хърватското крило Миро Вранич и македонския гигант Кирил Павловски и така до края на третата част Динамо направи пълен обрат - 64-62.
 
През последата четвърт изпадналия в "нокдаун" отбор на Рилски спортист така и не можа да се окопити и да си върне инициативата, въпреки че преднината на домакините бе минимална. С тройка на опитния Левен Белберов в 32-ата минута гостите поведоха отново за малко (66-67), но това се оказа последният момент в мача, в който те имаха предимство в резултата. С изключение на едно изравняване в средата на четвъртината, Динамо водеше през цялото време и с аванс от 8 точки минута преди края беше сигурен победител. В тази последна минута двата отбора си размениха по няколко тактически фаула, но играчите на Рилски спортист бяха по-неточни от наказателната линия и така дори тройката на Бранко Миркович (за 86-78) 30 секунди преди края беше много закъсняла. Последната сирена дойде при 88-79, след два наказателни, с които Рийвс записа своите 22-а и 23-а точка.
 
Освен че завърши с най-много точки в мача, американският гард на Динамо записа и 6 борби и цели 7 отнети топки. Освен Крис Рийвс, с двуцифрен точков актив за домакините завършиха още Миро Вранич (19 т.), Клаудиу Фометеску и Кирил Павловски (двамата с по 13).
 
За Рилски спортист най-резултатен бе Травис Питърсън с 18 точки, Иван Лилов е с 15, а след като вкара четири тройки, Богдан Боев събра актив от 12. Влезлият като резерва Бранко Миркович завърши с 10 точки и 6 асистенции, със 6 завършващи паса е също и Лилов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДИНАМО БУКУРЕЩ - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи