Първа победа в Европа след 8 години за Евроинс Черно море


Първа победа в Европа след 8 години за Евроинс Черно море
Черно море победи Раднички (Gong.bg)
15-10-2008 23:08

След 8-годишно отсъствие по европейските терени Евроинс Черно море спечели първия си мач от група А на Еврохолд Балканската лига за сезон 2008/09. Момчетата на старши треньора Даниел Димитров победиха, макар и трудно един от сръбските представители в групата Раднички 034 Груп с 86-79.
 
Варненци започнаха по-добре мача и поведоха в резултата, но след няколко грешки в атака и слабо изпълнение на наказателни удари позволиха на Раднички да обърне до 9-15. Все пак домакините успяха да се върнат и изравнят резултата в края на частта (19-19).
 
Българските баскетболисти започнаха със серия от 8-0 втората част и успяха да поведат с 27-19. Но след това отново настъпи период на грешки, а гостите заздравиха играта в защита и в нападение вкарваха необезпокоявани. Така Раднички в края на частта да намали пасива си само на три точки 40-37 в позла на Евроинс Черно море.
 
Играта на домакините продължи на приливи и отливи и през третата четвърт, а в края те изоставаха с две точки – 55-57. Независимо че домакините успяха да поведат в началото на четвъртата част, гостите пет минути преди края отново водеха с три точки – 64-67. Черно море реши мача в последните две минути и половина, когато при 69:69 отбеляза седем безответни точки. Домакините поведоха със 76-69 и вече се чувстваха победители.
 
Гостите успяха да намалят разлика до две точки 34 секунди преди края, но това бе всичко което те сториха в този мач. Играчите на Евроинс Черно море съумяха да запазят крехката си преднина и след 8-годишна пауза в Европа се завърнаха с победа на тази сцена.
 
Кори Макинтош бе най-резултатен с 25 точки, а освен това гардът добави 6 асистенции, 5 отнети топки и 3 борби.
 
Центърът Атила Сантош завърши с дабъл дабъл – 19 точки и 17 борби, а сръбското крило Желко Бойович добави 15 точки. Много добре като резерва отново се включи Юлиан Радионов, реализирал 8 точки и подал 6 завършващи подавания.
 
За гостите Райко Клялевич бе най-резултатен със 17 точки, а Урош Дувняк добави 14.
 

В следващия кръг Евроинс Черно море гостува на Суйслайън Таково във Вършац, а Раднички отново ще пътува, този път до Брашов да срещне румънския Куадрипол.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ - РАДНИЧКИ 034
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи