Лукойл Нефтохимик с втори успех в шампионата


Лукойл Нефтохимик с втори успех в шампионата
Браун най-резултатна с 21 точки
16-10-2008 00:04

Младият отбор на Славия успя да покаже добра игра и да се противопостави сравнително добре на вицешампиона и един от фаворитите в шампионата тази година Лукойл Нефтохимик. В зала "Триадица" в София днес белите отстъпиха със 73-87, въпреки, че на моменти те падаха и с по-голяма разлика.
 
Разбира се за по-доброто представяне помага и фактът, че Теодора Петрова играе в тима и се явява като лидер за по-младите си съотборнички. Това естествено не притесни гостенките, които поведоха с 22-16 след първата част, като до почивката успяха да увеличат само с още две точки аванса си за 41-33.
 
Тази разлика даваше някакви надежди на славистките, за да опитат да направят обрат, но пък и опитът на гостенките си каза думата и те не позволиха подценяване. Така те увеличиха преднината си с още шест точки през второто полувреме и се поздравиха с втора поредна победа.
 
Теодора Петрова бе най-резултатна за Славия със своите 16 точки, като добави и 8 борби и 4 асистенции. Добро впечатление оставиха и Анна-Мария Божкова и Даниела Делева завършили съответно с 11 и 10 точки.
 
За Лукойл Нефтохимик най-резултатне бе завърналата се в отбора Дион Браун с 21 точки, а другата американка Даниел Кръчър направи дабъл-дабъл с 18 точки и 10 борби.
 
Старши треньорът на Лукойл Нефтохимик Петко Маринов използва само 6 състезателки в днешната среща. Те не показаха добрая стрелба от разстояние – само 16.7 % (3 от 18), но за сметка на това за 2 точки вкараха 31 от 49 опита.
 
В събота Лукойл Нефтохимик посреща Миньор Перник у дома в Бургас и ще се опита да продължи победната си серия, докато Славия гостува на Дунав Еконт и едва ли точно в Русе ще промени „нулата” от графата за победи.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи