Лукойл Академик стартира в НБЛ в събота


Лукойл Академик стартира в НБЛ в събота
Любомир Минчев (сн. wtv.bg)
16-10-2008 09:45 | Topsport.bg

Отборът на Лукойл Академик проведе редовната си тренировка преди да се включи в стартиралата вече Национална баскетболна лига (НБЛ). Мачът от първия кръг на шампионите срещу състава на Балкан бе отложен заради изваждането на ботевгравчани от лигата. Новият съперник на „студентите" е отборът на Сливен.
 
Двубоят ще се играе на 21/10 в зала „Диана" в Ямбол. На 19-и Лукойл Академик ще гостува в Самоков на Рилски спортист в мач от втория кръг на шампионата. В отбора няма здравословни проблеми и контузени състезатели.
 
Старши треньорът Любомир Минчев проведе двустранна игра с тима, за да върне състезателите си в игровия ритъм от контролите след принудителната пауза. Минчев сподели, че намира българското първенство за по-силно. Според него отборът на Рилски Спортист е много по-добър от миналата година от видяното до сега.
 
Треньорът изрази съжалението си за изваждането на Балкан от НБЛ. Според наставника новото правило за игровото време на баскетнационалите не е много удачно.
 
„Надявам се отборът на Лукойл Академик да продължи да повишава нивото си. Тримата американци са отборни играчи. Центърът Кени Аделеке има много мощно отиграване под коша, нещо, което до сега не съм срещал в българското първенство. Тим Пикет е най-вече резултатен", каза Минчев пред „Топспорт.бг".

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи