Даниел Пейдж - MVP на 2-рия кръг


Даниел Пейдж - MVP на 2-рия кръг
Даниел Пейдж
16-10-2008 13:37

Още в първия си мач, попълнението на WNBA Даниел Пейдж показа класа и стана MVP на втория кръг при жените. Изобщо, тя и нейните сънароднички показаха защо се разчита токова много на тях в Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик - от общо четирите американки в родното ни първенство (по 2 във всеки от тези отбори), три се наредиха в челната четворка на класацията за "MVP на кръга", а четвъртата е в Топ 3 за "Най-добър шести играч".
 
Висока 188 см, но и много подвижна и отскоклива, 21-годишната Пейдж нямаше проблеми при гостуването на своя Дунав Еконт в София на НСА да вкара 26 точки и грабне 12 борби. Тя добави и 4 отнети топки и 2 чадъра и, след като влезе от резервната скамейка още през първата четвърт, не даде много много поводи на треньора си Стефан Стефанов да я върне там... до момента, когато направи петото си лично нарушение, може би резултат от нейния хъс и силно желание за изява при дебюта й за Дунав Еконт. Постигнатият от нея коефициент 31 бе предостататъчен за Даниел Пейдж да стане MVP на втория кръг от женската А-група, но със сигурност това е най-малкото, което тя може да покаже, и тепърва ще разгръща потенциала си.
 
Единствената българка в Топ 5 на кръга е Кремена Христова от Берое 07, която се нареди втора с коефициент 26. Въпреки загубата на нейния тим в Монтана, с дабъл дабъл от 18 точки и 11 борби Христова припомни на всички какво може, след едногодишно отсъствие от България, и показа, че започва да навлиза във форма.
 
На трето и четвърто място с равен коефициент 24 са отново американки - двойката центрове от Лукойл Нефтохимик, който победи лесно като гост Славия Термострен. Дион Браун е трета заради повечето си отбелязани точки - 21, към които добави 7 борби и дори 5 асистенции. Нейната сънародничка и колежка в подкошието Даниел Кръчър е с три вкарани точки по-малко (18), но пък с три борби повече (10), което я прави една от петте, постигнали дабъл дабъл в този втори кръг на женското първенство.
 
Пейдж, която игра 30 минути в мача с НСА, разбира се, е без конкуренция в класирането на най-добрите резерви, с двойно по-голям коефициент от втората - съотборничката й в Дунав Еконт Петя Джамбазка. Русенкият тим показва, че има много равностойна резервна скамейка, след като и другата в Топ 3 за "Най-добър шести играч" е негова състезателка - американката Джейни Мичъл.
 
Прогнозата ни след предния кръг, че Вера Перостийска от Монтана 2003 ще властва под кошовете с много "чадъри", засега не се оправдава - тя блокира само една съперникова стрелба при победата на тима й над Берое 07. Затова пък в класацията по този показател имаме още една челна тройка, "завладяна" изцяло от Дунав Еконт - Анна Римпова и американките Мичъл и Пейдж са единствените с по два блока в този кръг.
 
"Шампионки" по асистенции в кръга с по 7 са три нови попълнения, дошли от чужбина - завърналите се оттам българки Ивелина Вранчева (Монтана 2003, от Унгария) и Радмила Нешева (Миньор, от Испания) и чехкинята Вероника Бортелова (Дунав Еконт).

ТОП 10 НА 2-ри КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи