Сливен привлече 21-годишен грък, готови са за старта в НБЛ


Сливен привлече 21-годишен грък, готови са за старта в НБЛ
Маринов ще разчита по всяко време на Босуел
17-10-2008 11:56

21-годишният грък Янис Отонцидис ще играе за Сливен през настоящия сезон. Той бе картотекиран успешно заедно с останалите баскетболисти на представителния мъжки тим от треньора Събин Маринов. Вчера легендарният бивш баскетболист представи нужните документи в Българската Федерация по Баскетбол и след като по-рано през седмицата Сливен преведе всички суми в баскет централата, отборът е готов да стартира участието си в Националната Баскетболна Лига. Напомняме, че Сливен замени преди седмица Балкан от Ботевград, тъй като те не показаха финансова стабилност пред ръководството на лигата и бяха извадени от нея.
 
Отонцидис първоначално пристигна в ЦСКА и след като води подготовка с отбора дори участва на турнира в сръбския град Вършац с екипа на „червените”. След като се разбра, че Сливен ще играе в НБЛ, Отонцидис пристигна в Сливен и мина пробен период след който бе одобрен и остава в тима до края на сезона.
 
Освен него в отбора бяха картотекирани двамата американци Лорънс Шарет и Джеремая Босуел, които защитаваха цветовете на клуба и през миналата година. Събин Маринов имаше притеснения, че няма да може да ги ползва и двамата по едно и също време на терена, тъй като правилото в по-долната мъжка група бе максмум един чужденец във всеки момент от срещата. С качването си в по-горната лига всички тези притеснения отпадат и наставника ще има възможност да ги пуска в игра едновременно.
 
Новите в състава – Цветомир Бенчев, Андреан Илчев, Милен Димитров, Тодор Тенев и Христо Гатев също бяха картотекирани за Сливен през този сезон. Всички те в неделя с начален час 18.00 часа в столичната зала „Христо Ботев" ще играят с ЦСКА в дебюта си в Националната Баскетболна Лига.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи