Михаил Михов отговори на декларацията от Ботевград


Михаил Михов отговори на декларацията от Ботевград
Кметът Георгиев награждава Балкан след финала
17-10-2008 17:05

Президентът на Българската Федерация по Баскетбол Михаил Михов отговори на декларацията на общинските съветници от Ботевград във връзка с недопускането до участие на Балкан в Националната Баскетболна Лига. Само дни преди да стартира тя стана ясно, че Балкан няма да има възможност да играе в лигата поради това, че не отговаря на изискванията за участие.
 
Общинският съвет в Ботевград гласува на извънредна сесия декларация, която бе адресирана до БФБ и бе „против незаконното изваждането на мъжкия баскетболен отбор на Балкан от Националната баскетболна лига”. Ето пълния текст на отговора на Михов:
 
„Уважаеми дами и господа Общински съветници,
 
Първо, искам да Ви благодаря, на Вас и на г-н Георги Георгиев - кмет на гр.Ботевград, за всичко, което сте направили за развитието на баскетбола във Вашия красив баскетболен град. В отговор на Вашата Декларация от 15.10.2008 г., искам да Ви представя една от основните функции на БФБ - "да създава и приема правила", които да поставят при равни условия всичките нейни 151 члена, да осигури подходяща среда за тяхното прилагане и следи, "контролира" тяхното изпълнение. 
 
Щастлив съм, че баскетболът оказва толкова голямо влияние върху обществения живот на Вашия град, и като оценявам Вашата загриженост за нашия спорт, Ви изпращам Наредбата на Националната Баскетболна Лига и силно се надявам, след като се запознаете с описаните в нея правила и срокове, да вземете адекватни и навременни решения, с които да спомогнете на авторитетния и титулован БК Балкан - мъже, да се завърне в елита на българския мъжки баскетбол - НБЛ през сезон 2009-2010 г. Уверявам Ви, че ако това се случи, ще направите щастливи всички любители на баскетбола в Ботевград и цялата баскетболна общественост в България.
 
16.10.2008 г.  
 
С уважение: Михаил Михов

/Председател на БФБ/”

 

Балкан Ботевград ще трябва да даде отговор на БФБ дали ще участва в първенството на А група до 20-и октомври другата седмица.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи