Община Ямбол уважи Павлин Иванов и Здравко Янчев


Община Ямбол уважи Павлин Иванов и Здравко Янчев
Павлин Иванов заминава за Италия
17-10-2008 17:33 | Yambolbasketball.com

Вчера в община Ямбол се проведе среща по повод трансфера на младия ямболски баскетболист Павлин Иванов в редиците на европейския клубен колос "Бенетон Тревизо" от Италия, на която присъстваха заместник-кметът на града ни Надя Данкинова, треньорът Здравко Янчев, самият състезател и представители на местните медии. Зам-кметът сподели, че привличането на 15-годишния ямболец в състава на този голям италиански клуб е изключителен успех за спорта в града ни и това се дължи както на дълголетните баскетболни традиции край Тунджа, така и на всеотдайността и професионализма на треньора на баскетболен клуб "Тигър" Здравко Янчев и на таланта на Павлин Иванов.
 
Надя Данкинова каза още, че се надява след време баскетболистът да се завърне в нашия град и да даде принос за развитието на този спорт на още по-високо равнище. Тя допълни, че идеята на кметската управа е занапред да се дават повече пари за спортните клубове, но не на всички, а най-вече за тези, които, подобно на БК "Тигър", създават спортисти от висока класа. Треньорът и създател на баскетболен клуб " Тигър " Здравко Янчев от своя страна каза, че привличането на неговия възпитаник в клуб ранга на "Бенетон Тревизо", е голяма радост за него и изтъкна огромното трудолюбие на Павлин Иванов, довело го до този много авторитетен трансфер.


Янчев благодари за оказваната през годините помощ на фирмите " Регроуют " с управител Соня Георгиева, на семейство Елена и Величко Александрови, на бизнесмена Джастанов, на фондацията " Мостове на Тунджа " и на община Ямбол, без които съществуването на клуба щяло да бъде изключително трудно. Опитният и изключително енергичен треньор припомни, че в момента в националните гарнитури има седем състезатели.


Видимо развалнуван бе 15-годишният баскетболист Павлин Иванов, който изказа огромна благодарност на своя треньор и добави, че е щастлив от възможността да тренира в клуб от калибъра на "Бенетон Тревизо". В италианския клуб ямболският тийнейджър ще играе и тренира в юношеската формация до 18 години, като освен него в отбора има само още един чужденец - централен нападател от Полша, притеж­ващ зашеметяващата височина от 217 см. Първите впечатления на Павлин от новия му клуб са много респектиращи, тъй като в Тревизо разполагат с отлична спортно-техническа база. Градът е административен център на едноименната провинция, баскетболен клуб "Бенетон-Тревизо" има цял спортен комплекс, в който са разположени три зали за баскетбол, има голям плувен басейн, игрище за ръгби и ред други "атрибути", за каквито в България все още само можем да мечтаем.


Павлин Иванов тренира в клуб "Тигър" от втори клас, основното си образование завършва в училище "Свети Климент Охридски", след което е приет в Икономическата гимназия. Заминаването за Италия най-вероятно ще превърне Павлин в частен ученик на ямболското спортно училище "Пиер дьо Кубертен", което е добър вариант, тъй като момчето ще се връща по-често в родния град.


В края на срещата заместник-кметът Надя Данкинова подари икона на Свети Георги на талантливия ямболски състезател и рекламни материали, свързани с град Ямбол, като му пожела много успехи в трудния спортен път и победни мачове с екипа на един от най-реномираните клубове в Европа.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи