Симеон Найденов: Чувствам се отлично


Симеон Найденов: Чувствам се отлично
Симеон Найденов
20-10-2008 22:19 | Gong.bg

Баскетболистът Симеон Найденов е доволен от отличния си дебют за черногорския Приморие Херцег Нови. Тимът му надви трудно Даниловград с 1 точка – 87:86, а българинът бе сред най-полезните на терена.
 
„Чувствам се отлично. Атмосферата е приповдигната след първия мач, който спечелихме с 1 точка в самия край. Момчетата ме приеха много добре. Имаме още един чех, който е висок 216, но не са му уредени документите още. Другите са сърби и черногорци, треньорът е сърбин. Беше важно да тръгнем с победа и всички са много доволни. В следващия кръг играем с другия отбор от Херцег Нови и това е голямо дерби”, заяви Симо Найденов за Гонг след поредната тренировка на отбора му.
 
„Играхме няколко контроли преди да започне първенството и изглежда, че отборите са с изравнени възможности с изключение на Будучност, които играят в Адриатическата лига. Първенството е от 10 отбора, като Будучност не участва. Играе се по два пъти на разменено гостуване, а после първите пет, плюс Будучност правят Суперлига от 6 тима. Нашите цели са да сме сред тези първи пет отбора, за да може да играем после в Суперлигата. В дългосрочен план амбициите са да сме сред първите четири в крайното класиране, за да може другата лига, до колкото разбрах ще има втора група на Адриатическата лига, и да се участва там”, разказа още екс-баскетболистът на Лукойл Академик.
 
„Нямам никакви проблеми с езика, а и имам доста приятели сърби и често гостувам в Белград. Градчето ни е около 40 хиляди души може би. Курорт е и лятото има много повече хора. Намира се на брега на Адриатическо море и хубавото е, че веднага от плажа започва планината. Самият град е сякаш в планината и първия път ми заприлича на Монте Карло. Зимата температурата не пада под 10 градуса, а сега в момента е 24-25 градуса. Вчера например бяхме на плаж”, сподели Симо именно от плажа преди да обядва със съотборниците си и пожела да поздрави годеницата си Меги:
„Засега съм сам тук, но се надявам час по-скоро, когато имам възможност или аз да се прибера до България или моята любима годеница, която много обичам Меги Амиджинова - волейболистката на ЦСКА, да дойде при мен поне за малко. Разделени сме засега физически, но духом сме заедно. Всеки ден се чуваме и така – много ми липсва, много я обичам.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи