Цибона надви драматично Макаби Тел Авив


Цибона надви драматично Макаби Тел Авив
Давор Кус (сн. Euroleague.net)
24-10-2008 01:03

Цибона откри новия сезон в Евролигата побеждавайки финалиста от последното издание Макаби Тел Авив с 81-79. Това бе специален мач за хърватите, които отдадоха почит на световната баскетболна икона Дражен Петрович, в залата която носи неговото име, в нощта, която щеше да е следващата след 44-ия му рожден ден. Цибона гостува на Льо Ман следващата седмица, докато Макаби приема Авелино.
 
Давор Кус бе топ реализатор за домакините с 23 точки, Роули Маршал добави 20, докато Никола Пъркачин се отчете с 14 преди да напусне за пет лични нарушения.
 
Д'Ор Фишер бе над всички за Макаби с 26 точки и само една пропусната стрелба от 12 опита. Льор Елиаху вкара 14, а Карлос Аройо добави 10 за гостите, но с ужасен процент 2 от 13.
 
Тройки на Кус, Розич и Маршал помогнаха на Цибона да поведе с 20-17 след десет минути, но Янив Грийн и Фишер се разиграха за Макаби и полувремето приключи 36-36.
 
След почивката Цибона намери своите лидери в лицето на Пъркачин и Маршал, за да поведе с 54-45 към края на третата част. Макаби намали разликата до три, но Кус пое нещата в последните минути с поднасяне, успешни наказателни удара и ключова тройка, която подпечата победата на тима.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦИБОНА – МАКАБИ ЕЛЕКТРА
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ В ЕВРОЛИГАТА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ТОП 10 НА 1-ви КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи