Женският Славия с първа победа за сезона


Женският Славия с първа победа за сезона
Жените на Славия (сн. BulgarianBasket.com)
24-10-2008 21:28

Женският Славия записа първа победа в първенството за сезон 2008/09 година. Като домакин отборът победи Берое 07 с 89-60 и премахна „нулата” от графата победи в таблицата на временното класиране. След като паднаха в първия кръг от Рилски спортист като гост, момичетата на Борислава Мандур имаха трудни съперници в следващите си две срещи – Дунав Еконт и Лукойл Нефтохимик. Така след три изиграни срещи „славистките” нямаха нито една победа, а днес направо си го изкараха на гостуващия тим на Берое 07 от Стара Загора.
 
Двата отбора играха и на предсезонния турнир в Русе като Берое 07 имаше успех в срещата помежду им. Днес обаче „белите” баскетболистки не само успяха да победят, но и го направиха по убедителен начин. Всъщност Славия загуби втората и третата част с идентичен резултат – 16-17, но в останалите две част – първата и последната просто бяха неудържими. Още след 10 минути игра я столичната зала „Триадица” домакините поведоха с 26-15, а мачът успяха да го затворят с 31-11 в последната десетка.
 
За гостенките от Стара Загора това бе най-слабото им представление от началото на шампионата. Отборно те успяха да хванат едва 16 борби, едно постижение и под най-ниските баскетболни стандарти. И ако не беше неуморимата Албена Бачкова, която вкара 20 точки и Катя Кордова, добавила 15 поражението щеше да бъде още по-голямо.
 
За Славия всяка една състезателка от стартова петица завърши с двуцифрен точков актив. Най-много се бе развихрила Лиляна Илиева, отбелязала рекордните за сезона 21 точки (9/9 от наказателната линия), а освен това добави и 8 борби.
 
Цветелина Николова пък вкара 19 точки, Теодора Петрова 13, а гардовата двойка Стефка Николова и Христина Горецова се отчете с по 12 точки.
 
В следващия кръг, на 1-ви ноември в Ямбол един срещу друг ще се изправят националните треньори на кадетките на България от Евробаскет 2008 в Правец от миналото лято Борислава Мандур и Ивайло Христов. Славия гостува на Тони 7 в ямболската зала „Диана”. Берое 07 пък приема Миньор Перник у дома на същата дата.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ – БЕРОЕ 07
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи