Четвърти успех на Лукойл Нефтохимик, следва дербито с Дунав


Четвърти успех на Лукойл Нефтохимик, следва дербито с Дунав
Дион Браун с 23 точки и 14 борби
25-10-2008 23:48

Лукойл Нефтохимик не срещна особени трудности при гостуването си в Самоков и напълно заслужено победи с 89-60. Това бе четвърти пореден успех на състезателките на Петко Маринов, които излязоха еднолично начело във временното класиране на първенството на А група при дамите. В следващия кръг Лукойл Нефтохимик почива, а на 9-и ноември приема Дунав Еконт в очакваното с голям интерес и през тази година дерби в челото на таблицата.
 
След страхотните победи на баскетболистките на Иван Лепичев в първата седмица от шампионата срещу Славия у дома и като гост на Миньор, Рилски спортист очакваха с приповдигнато настроение днешната среща. Самоковските момичета започнаха много добре и още от началото се опитваха да бъдат равностойни срещу отбор с две американки, две украинки плюс опитните Силвия Пеева и Елена Йоловска.
 
Рилски спортист отстъпваха на почивката с 13 точки, но пък играеха прилично и се държаха добре срещу един от основните фаворити за титлата в страната. Всякаква интрига обаче за възможна изненада в срещата изчезна през третата четвърт, когато гостенките натрупаха аванс, който трудно можеше да бъде стопен. След 30 минути игра Лукойл Нефтохимик водеха вече с 20 точки – 64-44. Последните 10 минути само затвърдиха победата на гостенките от Бургас.
 
Три състезателки на Лукойл Нефтохимик минаха границата от 20 точки. Най-резултатна този път бе украинката Олена Самбурска с 27 точки, Даниел Кръчър добави 25, а Дион Браун остана с 23. Американките властваха под двата коша и съвсем закономерно завършиха с дабъл дабъл – Кръчър с 11, а Браун с 14 борби.
 
За Рилски спортист единствено Стефка Митева и донякъде Христина Иванова играха добре и отбелязоха съответно с 18 и 11 постигнати точки. Останалите момичета, по-голяма част от които все още в девическа възраст бяха много еспектирани от гостенките и не успяха да покажат истинските си способности.
 
С две победи и една загуба Рилски спортист дели 4-5 място с отбора на Монтана 2003. Отборът гостува на 3-ти ноември на друг фаворит - Дунав Еконт в следващия кръг номер 5 от шампионата на жените.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи