Латаша Байърс дебютира за полския Дуда Лешно


Латаша Байърс дебютира за полския Дуда Лешно
Байърс показа и танцови стъпки в София
26-10-2008 23:59

Бившата баскетболистка на ЦСКА, американката Латаша Байерс премина в полския отбор Дуда Лешно. През лятото американката игра за Хюстън Кометс в женската НБА, но получи контузия още в началото на сезона и не получи достатъчно игрово време. Все пак тя се завърна и участва в 11 мача, като вкара средно 1.6 точки и 1.1 борби.
 
В дебюта си в полската лига срещу AZS PWSZ Гожув Байерс игра 28 минути, през които отбеляза 14 точки, хвана 6 борби и открадна 2 топки. Въпреки това отборът й загуби с 68-75.
 
След напускането на Едниша Къри, Лешно привлече заедно с Байърс още една американка – Ашли Шийлдс, която е играла в шампиона на WNBA Детройт Шок.
 
Байерс, която пристигна в ЦСКА по средата на сезон 2006/07, бе с основна заслуга за спечелване на трите купи от „червените ангели”. Както е известно, те триумфираха в Адриатическата лига, шампионата на България и купата на страната. За съжаление на българските фенове отборът се разпадна още след първата година от своето съществуване.  
 
35-годишната ветеранка остави невероятни впечатления в България и от нея се очаква да помогне и на полския си тим, който до момента има 2 победи и 7 загуби. В следващия кръг Латаша и съотборничките й ще се изправят срещу осмият в класирането – Енерга Торун.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи