Берое излезе начело в А група, Спортист Своге последен


Берое излезе начело в А група, Спортист Своге последен
Бившият играч на Ямбол Реджев завърши с 28 точки
27-10-2008 01:12

В мач от първия кръг на А група старозагорският Берое надделя на своя терен над гостуващия Спортист Своге. Таблото в зала Общинска показваше 76-59 в полза на домакините след 40 минути игра, което на практика значеше първа победа за тима на старши треньора Константин Боев.
 
През цялото време домакините водеха в резултата и не оставиха нито грам съмнение в крайния си успех. Гостите от Своге намаляваха резултата, но в нито един момент не заплашиха домакините и не създадоха условия да ги изненадат.
 
За Берое логично най-резултатен беше Янко Реджев, който изстреля 26 от общо 52-те стрелби от средно разстояние за отбора - точно 50%. Той записа в актива си 28 точки и към тях прибави 13 борби за дабъл дабъл.
 
Най-стабилен под коша за староозагорци беше най-високият играч в българското първенство Илия Георгиев (216 сантиметра), който постигна внушителните 15 борби и 5 блока. С дабъл-дабъл от аситенции и точки се отличи Тодор Цветанов - 11 точки и 10 завършващи подавания, като той успя да прибави и 6 борби към своя актив.
 
За гостите най-добре се представи Христо Гергов с 14 точки и 6 борби. Димитър Станиславов отбеляза 11, а от пейката най-полезен бе се Стефан Терзийски с 12.
 
Домакините имаха явно преимущество в борбата под коша като хванаха 24 борби повече – 53 срещу 29 за тима от Своге. Само слабия процент на стрелба от наказателната линия предотврати още по-голяма и изразителна победа за Берое в този мач. Те вкараха само 11 от 23 опита от тази линия – само 47.8 %.
 
След първия мач за този сезон Берое победи с най-голяма разлика и съответно зае първо място във временното класиране на А група, докато отборът от Своге стана последен. В следващия кръг Спортист ще играят за първи път като домакин срещу Славия, а Берое ще имат второ поредно домакинство в зала Общинска, като този път приемат Видабаскет.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ – СПОРТИСТ СВОГЕ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи