Психопроблеми в Евроинс Черно море


Психопроблеми в Евроинс Черно море
Черно море загуби в събота
27-10-2008 08:50 | Меридиан Мач

Психическа депресия е причината Евроинс Черно море да загуби два поредни мача с продължение. Това заявиха както директорът на „моряците“ Симеон Варчев, така и босът на тима Асен Христов. Според тях баскетболистите имат нужда от спокойствие преди срещата с Левски в петък, информира спортния всекидневник "Меридиан Мач".
 
„Изпускаме от чисти позиции. Срещу Спартак няколко пъти момчетата бяха сами под коша, но не могат да вкарат. Това не е от неумение, защото, ако са аматьори, няма да сбъркат, а те са професионалисти. Тук става въпрос за психология. Правим и 20 грешки, което е много. Явно, че трябва още време на отбора, за да се получат нещата“, коментира ситуацията Варчев.
 
Асен Христов пък допълни, че в неговия тим има отлични играчи и млад и амбициозен треньор, които ще докажат, че Евроинс Черно море е сред най-добрите отбори у нас. „Статистиката сочи, че сме били по-добрият отбор от Спартак и трябваше да спечелим с 10 точки. Не се получи. Казах на момчетата в съблекалнята, че има и такива моменти. Да не се притесняват. Нещата ще тръгнат, имаме нужда от още малко време“, каза Христов.
 
Босът на „моряците“ разкри, че побоят над Майкъл Ърл има и расистки мотив. „В един момент, след размяна на реплики, те са започнали да го обиждат и на расистка основа. Нормално е сега Ърл да е малко уплашен. Все пак е в чужда държава и не се е сблъсквал с такова отношение. Той обаче си понесе последствията и наказанията. Вече се възстанови от травмите и е готов физически за мача с Левски. Надявам се и психически да се е оправил, защото се вижда, че в него има малко страх.“

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи