Дион Браун - MVP на 4-ия кръг при дамите


Дион Браун - MVP на 4-ия кръг при дамите
Дион Браун - най-добра в 4-ия кръг
28-10-2008 11:22

Дион Браун спечели званието MVP на 4-ти кръг при жените след като събра коефициент от 30, най-много от всички състезателки в женското ни първенство. Това е първото й признание за най-добра баскетболистка в кръг от шампионата при дамите за този сезон.
 
След като Вера Перостийска стана MVP на кръг номер 1, на два пъти новата американка на Дунав Еконт Даниел Пейдж окупира първото място в два поредни кръга – 2-и и 3-и. Сега обаче дойде ред и на Браун да бъде номер 1 за изминалия 4-и кръг. Американката игра 37 минути при победата на Лукойл Нефтохимик като гост на Рилски спортист с 89-60 и завърши с 23 точки, рекордните за сезона 14 борби, 4 отнети топки, 2 асистенции и 1 блок. Както и се очакваше, Браун ще бъде лидер в отбора на Петко Маринов и както е популярно напоследък да се казва – основен точконосител. Тя показва отлични показатели в стрелбата си за 2 точки през годината до този момент, но е интересен факта, че все още се чака нейната първа тройка за Лукойл Нефтохимик в новия шампионат (общо 0/3 досега).


В идеалният отбор на кръга попадат още Олена Самбурска и Даниел Кръчър от Лукойл Нефтохимик, както и Агнеса Дойчинова от Миньор Перник – и трите с коефициент 26, както и Лиляна Илиева от Славия Термострен с 25.
 

Самбурска вкара най-много точки в този 4-и кръг – 27, а Дойчинова остана на точка след нея с 26 въпреки, че игра само 27 минути и напусна преждевременно срещата снощи с Дунав Еконт.
 

Браун с 14 борби е на първо място по този показател, докато втора остана отлично играещата от началото на сезона в Тони 7 Мария Байчева с 12. Кръчър с 11 борби е трета.


Теодора Петрова от Славия Термострен и Цветелина Кременлиева от Тони 7 се изявиха в ново амплоа в този кръг и са най-добрите подавачи с по 5 асистенции.
 

Браун оглави и класацията по отнети топки с 4 заедно с Михаела Дилова от НСА Делта. Именно Дилова взе признанието за Най-добра резерва или така наречения шести играч. Тя отбеляза 13 точки при загубата на нейния тим у дома от Тони 7 в събота следобяд.
 

В общата класация по коефицент средно за сезона е много интересна борбата в челото, където се очертава голяма битка за званието най-добър състезател в шампионата при жените. Кандидатите са доста. Ето първите 5:

1. Даниел Пейдж (Дунав Еконт) - 26.7

2. Дион Браун (Лукойл Нефтохимик) - 23.5

3. Вера Перостийска (Монтана 2003) - 23.3

4. Олена Самбурска (Лукойл Нефтохимик) - 18.8

5. Кремена Христова (Берое 07) - 18.8

 

След 3-ия кръг временни лидери в общото класиране по останалите показатели средно на мач са: Дион Браун (точки - 22.2), Даниел Пейдж (общо борби - 11.0 - и борби в защита - 8.0), Стефка Митева (борби в защита - 8.0), Агнеса Дойчинова (борби в нападение - 3.7), Ивелина Вранчева (асистенции - 5.3), Деляна Коева и Гергана Колева (отнети топки - 3.7) и Вера Перостийска (блокове - 4.0).


ТОП 10 НА 4-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи