Полина Цекова спечели „българското” дерби в турнира ФИБА Еврокъп


Полина Цекова спечели „българското” дерби в турнира ФИБА Еврокъп
Цекова бе точна на три пъти от тройката
30-10-2008 03:13

Две българки играха една срещу друга снощи в турнира на ФИБА Еврокъп за жени. Във Франция Тарб на Полина Цекова се наложи убедително с 83-52 над Екстругаса на Жаклин Златанова в група J от реномираното състезание.
 
И двете българки влязоха като резерви, но се представиха много добре. Цекова игра 25 минути и завърши с 13 точки и 3 борби като показа завидна стрелба от зоната за 3-те точки – 3 от 4.
 
От своя страна Златанова се изправи за първи път срещу бившите си съотборнички и завърши с 11 точки, борба, асистенция и отнета топка за 20 минути на терена.
 
Разликата в класите на двата отбора не бе чак толкова голяма, колкото показва самия резултат от срещата. Испанките вдигнаха бялото знаме в последната част, която загубиха със 7-26.
 
В група С на същия турнир тази вечер в Белград българския шампион Дунав Еконт излиза срещу Цървена Звезда. Русенският тим загуби от Елицур Рамла първата среща от груповата фаза на турнира, а сега ще се опитат да победят като гости в Сърбия. В другата среща от групата Елицур Рамла и испанския Ривас ще играят в битка за челното място в класирането.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи