Клубовете от НБЛ заседаваха днес


Клубовете от НБЛ заседаваха днес
Главният мениджър на НБЛ Стефан Станев
30-10-2008 19:46

Представители на осемте клуба в Националната баскетболна лига се събраха на заседание по-рано днес и дискутираха някои важни точки и текущи въпроси за сезон 2008/09.
„Обсъдихме някои важни неща като най-важното от тях бе предложението на клубовете да отпадне точка 22.1.буква г”, заяви главният мениджър на НБЛ Стефан Станев за BulgarianBasket.com. "Освен нея, намалихме сумата, дадена от Балкан като депозит за участие в НБЛ и дискутирахме текущи въпроси за сезона."

Тази точка 22.1.г заляга в секцията Картотекиране и позволява регистрирането на един допълнителен състезател преди началото на плейофите. Явно това не се харесва на някои от клубовете, участници в НБЛ, които целят премахването й. Ето какво гласи дословно тази точка към този момент в Наредбата за НБЛ за сезон 2008/09:
 
„22.1. Картотекирането на състезатели се извършва в четири трансферни периода:
г) Четвърти период: След началото на втория полусезон до началото на етап плей-оф, когато БК може да картотекира само един допълнителен състезател. В този период могат да бъдат картотекирани само състезатели, които не са взели участие във втория полусезон  на настоящото държавно първенство на НБЛ или А група мъже в България.”

 
Станев заяви още, че предложението за отпадане на тази точка ще бъде внесено за разглеждане и гласуване на промяната му от Управителния съвет на БФБ, който ще заседава идния понеделник.
 
Освен тази точка от дневния ред на заседанието бе разгледан и друга точка, касаеща отбора на Балкан Ботевград. Бе решено сумата от 25 000 лева, която клубът е депозирал за участие в НБЛ да се намали на 22 000, а останалите 3 000 лева да бъдат преведени като депозит за участието на ботевградския тим в първенството на А група – мъже.
 
Четвъртият кръг от НБЛ стартира утре с двубоя между Левски и Евроинс Черно море, а в събота са останалите три срещи  Ямбол – Лукойл Академик, Рилски спортист – ЦСКА и Спартак Плевен – Сливен.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи