Антонио Бъркс пропуска гостуването на Ямбол


Антонио Бъркс пропуска гостуването на Ямбол
Антонио Бъркс ще почива няколко дни
31-10-2008 12:50

Гардът на Лукойл Академик Антонио Бъркс пропуска гостуването на Ямбол утре вече в едноименния град. Той е получил разтежение на бедрен мускул и в момента тренира на облекчен режим като прави физиотерапия на контузеното място. Очаква се той да продължи със сериозните тренировки още в началото на другата седмица.
 
В досегашните три срещи с отбора на Лукойл Академик Бъркс вкарва по 3 точки, но прави средно по 4.7 асистенции за 15.3 минути игра. По този показател той се нарежда на трето мято в Националната Баскетболна Лига заедно със своя съотборник Тим Пикет.
 
Бъркс пристигна отново в отбора на шампионите от Лукойл Академик в края на изминалото лято. През последния сезон той не можа да участва, тъй като не получи разрешение от бившия си клуб Цървена Звезда и не можа да бъде картотекиран в Българската Федерация по Баскетбол. От Белград предявиха претенции към Бъркс и от Лукойл Академик не успяха да го регистрират нито в България, нито в УЛЕБ. Последва участие на Бъркс в един от отборите в NBDL, където не е било нужно да се търси разрешение от Цървена Звезда. След това играчът бе регистриран безпроблемно в БФБ, тъй като в баскет централата бе достатъчно да се даде документ от NBDL и даващ право на Бъркс да бъде регистриран и да участва за отбора на Лукойл Академик.
 
Срещата в Ямбол бе изместена за 20.00 часа утре вечер поради футболното дерби между Левски и ЦСКА, което е насрочено за 18.00. Лукойл Академик продължава без загубена среща в първенството от 28 октомври 2006.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи