За Борат, Падалски и скаутинга


За Борат, Падалски и скаутинга
Феновете на Дунав се интересуват от отбора
01-11-2008 11:12 | Валентин Ангелов

Доживяхме и такава глупост - нашите репортажи от срещите да играят ролята на скаутинг. Да плачем ли, да се смеем ли, но някои хора въобще си нямат и понятие от разузнаване на съперниците, а ако смятат, че написаното в нашия сайт може да играе такава роля – просто извадете тази дума от речника си. За съжаление такъв е случаят, колкото и жалък да е с отбора на актуалния шампион на страната ни – Дунав Еконт. За неговия президент поместените статии при нас играят ролята на скаутинг за съперниците им – господа от Дунав, вие сериозно ли? Нека да го напишем, за да ви се посмеят хората с глас. Защото в тази комедия тип "Борат" вие сте главните герои. Че BulgarianBasket.com има доста и раздробена информация и статистика, каквато малко сайтове в Европа предлагат – не само за вас, но за всички, от малко до голямо, у нас и навън, е ясно. Ама пък от кога и статиите в сайта ни помагат на отборите да разучават схеми и начин на поведение на своите съперници – моля ви, господин Падалски, слезте на земята. Те не са причина за вашите загуби, съперниците ви имат свои начини на разузнаване, а те не са с четене на статии в интернет. Само да ви светнем – това става чрез специално обучени хора за тази дейност, които на видеокасети или DVD разбиват комбинациите на съперника чрез специален софтуер, който раздробява играта на всеки съперник и използвани комбинации, състезатели и тяхното поведение във всеки един момент. Такъв човек вие нямате, а и едва ли скоро ще имате, ако представата ви за скаутинг е изкривена и не в точната насока. На Падалски може и да му е простено, но ако Стефан Стефанов, който това лято бе помощник на Николай Боруков в националния женски тим, мисли по същия начин, тогава положението е страшно.
 
Тук, у нас, скаутинг срещу голяма част от отборите не ви е нужен. Просто нивото на женския баскетбол е толкова ниско, че не е нужно голямо проучване на съперника. Пък и като биеш всеки мач (с малки изключения) с по 30-40 точки, за какво ти е човек, който да се занимава със скаутинг? В Европа не е така, а да отидеш на сляпо, както вие излязохте срещу едни що годе прилични състави от Израел и Сърбия (Елицур и особено Цървена Звезда не са от най-добрите в Европа) – е равно на харакири. Въобще, участието ви в Европа е чудесна идея, но засега то е една авантюра, за която вие не сте още готови. Вашето участие извън пределите на страната за момента трябва да се ограничи до съседния Александрия и игра в предсезонния турнир там. Останалото е прекалено голяма хапка за отбора ви, казано с най-добри чувства към всичко, което правите за баскетбола в Русе. Може би само феновете на Дунав, които са между най-добрите в страната, заслужават нещо повече от участие в слабото домашно първенство.
 
Статиите за вашия отбор винаги са писани с добро чувство и всъщност никога не сте били критикувани така, както е трябвало да се направи. Бих разбрал тогава да се сърдите, ако имаше неоснователни критики към вас, но когато вашите мрънкания идват от дължината на написаното за вашия отбор – това е смешно!
 
А относно срещата в Белград, нека да попитаме - защо такава състезателка като американката Даниел Пейдж игра едва 19 минути и не й бе даден шанс да извади отбора "от калта"? Защото и без много "скаутинг", на Борат и най-обикновения русенски фен му стана ясно, че единствената, която може да извади мача, е именно тя. Пейдж била на 21 години и имала още много да учи. Абе хора, момичето със сигурност знае повече от вас и, ако има някой, който може да се поучи в контакта ви с нея, не е тя. Ако някой бе видял основните оръжия на сръбкините от първата им среща в Испания, а именно високите Максимович и Роглич, щеше да си направи сметка, че Пейдж трябва да бъде на терена много повече. Точно тези две състезателки ни биха преди два дни в Белград. Но вместо президента да тропне и да си зададе въпроса за слабата игра и голямата загуба в Белград, която намали шансовете за класиране до минимум, той реши да се направи на важен и да забрани на един човек да влиза в зала "Дунав" по време на мачовете на отбора. Този, който влага цялата си душа, когато пише статиите си, особено за Дунав. Не за да помогне на съперника, а просто защото момчето е професионалист и си върши съвестно работата. Господа, оставете ни да си я вършим както трябва и създайте нормални условия за такава. Излизате на показ и се излагате, не само себе си, но и града си, и България в случая. Дължите ИЗВИНЕНИЕ за некоректното си и първолашко поведение. Няма такова отношение на никой по света като вашето. Никъде, ама никъде не може да се спира журналист, за да си върши работата. Това е нарушаване на всякакви човешки права и свобода на словото, г-н Падалски. Вие продължавате да играете в Европа, но вече отпаднахте оттам в отношението си към хората, които ценят и уважават отбора. Вие си оставате за местна консумация, далеч от истината за европейски клуб и добра организация в него. А сега нарушавате и най-елементарни човешки права, правото да се отразяват спортни събития, било то и с вашия отбор. На този, който направи НАЙ-ГОЛЯМА реклама на отбора, откакто съществува. Защото, ако не се пише за вас тук, много хора няма и да ви знаят кои сте. Прочухте се, никъде по света го няма това чудо. Феновете на отбора ви и спортните хора у нас не го заслужават, те искат да знаят какво се случва с него. За разлика от вас...
 
И понеже въвлякохме и феновете на отбора - как пък никой не се сети да организира един автобус с най-верните привърженици на тима да го подкрепят в Белград? На 100 % щеше да е пълен, това не струва много, а означава доста за тях. Пък и за отбора, и момичетата също. Ако имаха поддръжка, а и ако Пейдж не излизаше от игрището, резултатът нямаше да бъде такъв – две най-елементарни неща, вместо да се взираме в добрите и качествени репортажи относно срещите на отбора.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи