Първа домакинска победа за мъжкия тим на Рилски спортист


Първа домакинска победа за мъжкия тим на Рилски спортист
Лилов с коефициент от 34 в мача
01-11-2008 22:13

Мъжкият тим на Рилски спортист пречупи серията от две поредни загуби в Националната Баскетболна Лига и постигна закономерен домакински успех над ЦСКА с 93-81. Играчите на македонския спец Александър Тодоров стартираха новия шампионат с победа като гост на Спартак в Плевен, но след това допуснаха две поредни загуби от Лукойл Академик и Левски. Днес обаче Рилецо имаше за съперник състава на ЦСКА и не пропусна шанса да изравни актива си на 2 победи и 2 загуби в шампионата на страната. Това нарежда отборът от Самоков в група с други три тима, тези на Евроинс Черно море, Левски и Ямбол от трето до шесто място веднага след двата лидери във временното класиране – Лукойл Академик (4-0) и Спартак Плевен (3-1).
 
Фантастичен мач за отбора на Рилски спортист изигра Иван Лилов. Срещата днес с ЦСКА бе неговата най-силна с екипа на състава от Самоков, откакто премина в техния отбор преди началото на сезона. Той наниза 5 тройки за общо 25 точки, а освен това показа и комплексна игра с неговите 5 асистенции и по 4 отнети и 4 овладени топки.

Освен Лилов, двамата сърби в състава – Бранко Миркович и Драгослав Папич добавиха по 15 точки, а Левен Белберов вкара 11 като резерва.
 
Състезателите на домакините започнаха срещата много силно и дори след първата четвърт имаха двуцифрен аванс от 10 точки – 28-18. През втората част те продължиха да доминират, но не успяха да вкарат в последните 3 минути от нея и ЦСКА се доближи само на точка на почивката – 45-44. Третата част бе преломната в срещата, а домакините отново дръпнаха и поддържаха определена дистанция от гостите. „Червените” направиха всякакви опити да „завържат” срещата в последната част, но не успяха да го сторят.
 
Играчите на Рилски спортист показаха отлична стрелба от зоната за 3 точки и нанизаха общо 11 тройки от 25 опита или 44.0 %. Това донякъде компенсира слабия процент от линията за наказателни удари – само 55.6 % (10 от 18).
 

За гостите от София Крум Дойчинов се завърна в игра след като пропусна последния мач на ЦСКА като гост на Лукойл Академик поради контузия. Той завърши с дабъл дабъл, негов втори за сезона – 15 точки и 12 борби. Най-резултатен обаче бе националния гард Йордан Бозов, който реализира 21 точки, а друг сърбин – Милош Шакота добави 19 за гостите. Сергей Цветков оправдава доверието на старши треньора Росен Барчовски и отново показа добра форма с 15 точки, 4 борби и 4 асистенции. Това обаче бе недостатъчно, за да се изненада отбора на Рилски спортист, и то пред техните фенове.
 

Следващия петък ЦСКА приема Ямбол в един от така наречените мачове, в които трябва да търсят задължителен успех. Рилски спортист пък ще пътува за Варна за гостуване на Евроинс Черно море в събота, но преди това в сряда е дербито в група В от Балканската лига срещу Левски в Самоков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЦСКА
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 

ТОП 10 НА 4-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи