Американка от Лукойл Нефтохимик удря охранител, задържат я


Американка от Лукойл Нефтохимик удря охранител, задържат я
Дион Браун (Лукойл Нефтохимик)
02-11-2008 19:37 | Gong.bg

Американската баскетболистка на Лукойл Нефтохимик Дион Браун е била задържана в Първо РПУ-Бургас след скандал в местна дискотека, съобщиха от ОДП в града.
Около 1.00 часа през нощта е подаден сигнал от охранителите на дискотека „Вселена”, че баскетболистката е влязла в пререкания с един от охранителите и го е ударила.

Пристигналите на място полицаи са направили опит да потушат
скандала, но Дион Браун се е нахвърлила и срещу полицаите.

Агресивното й поведение е наложило използването на белезници. Браун е била отведена в Първо РПУ и след няколко часа е била предадена на треньора й Дионисий Гугушев, който е помощник на наставника на носителките на Купата на България за 2007-ма година Петко Маринов. Състезателката е призована в понеделник да даде показания.
 
„Отидохме със съотборнички на дискотека. Решихме да си вземем нещо за пиене, платихме си и се отправихме към дансинга. След това двама от охраната дойдоха при мен и ги последвах, за да разбера какво искат. Не знаех какво става. Един от охранителите каза, че трябва да си платя. Казах им, че съм го направила и той заяви, че трябва да платя още. Не исках проблеми и бръкнах в джоба си да видя, дали имам още пари да платя на келнерката. Още преди да си извадя ръката от джоба бях ударена в лицето няколко пъти”, твърди Дион Браун, цитирана от basketball-bg.com.
 
Баскетболистката на носителя на Купата на България за миналия сезон разказва още:
„Изведоха ме навън, а съотборничката ми Даниел Кръчър излезе също и се опитваше да ме успокои и да спре охраната. По едно време осъзнах, че едната ми обувка липсва и тръгнах да я търся и след това двама полицаи започнаха да ме удрят в гръб. Заведоха ме в полицейското управление и там също продължиха да ме удрят, а аз бях вързана с белезници.
 
Един полицай дойде и ме пита: „Защо си тук в България?” Казах му, че играя баскетбол в ЛукОйл. Той отговори: „Оо, ЛукОйл...”. След това ми свали белезниците. Две от българските ми съотборнички дойдоха и започнаха да говорят с полицаите. Един полицай им каза, че ще ме пуснат, само ако не отида в пресата. Един от тях каза: „Ако тя отиде в пресата, ще трябва да я вкараме в затвора.” Не знаех колко време е минало преди да ме пуснат, но го направиха още същата вечер.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи