Втора победа за Видабаскет в А група


Втора победа за Видабаскет в А група
Николай Балев с 23 точки и 15 борби
02-11-2008 21:06

Отборът на Видабаскет успя да спечели и втория си мач от редовния сезон в А група. Този път видинските баскетболисти победиха като гости старозагорския Берое, а победата им беше доста по-лесно постигната от предишната. След края на мача таблото в зала "Общинска" в Стара Загора показваше 80:72 в полза на гостите.
 
Мачът започна много равностойно, без големи разлики, точка за точка. Отново най-добър за Видабаскет беше бившият играч на БК Академик Николай Балев. След изиграването на първата част резултатът бе с минимална преднина за гостите – 22:20. В следващата фаза мачът продължи да е все така равностоен. Играчите на Берое допускаха доста технически грешки, но въпреки това се държаха и да продължават да са равностойни на възпитаниците на Красимир Генов. Така, след много равностойна първа половина и резултатът свидетелстваше за това – 33:32 в полза на видинските баскетболисти.
 
Голямата разлика в полза на гостите дойде през невероятно силната за тях трета четвърт. Тогава те наложиха волята си и след стабилност в защите и добра резултатност Николай Балев и компания си осигуриха комфортна преднина. Те спечелиха тази част с цели 12 точки разлика – 25:13. След добре свършената работа последва малко отпускане, което в комбинация с опита на домакините да настихнат водачите, внесе малко интрига. Но силите на старозагорци не стигнаха за нещо повече от стапянето на разликата до 8 точки. Такъв беше и крайният резултат – 80:72.
 
Ключови за победата се оказаха предизвиканите от играчите на Видабаскет грешки – цели 24 за домакините, а играчите от Видин допуснаха само 13.
 
За Видабаскет отново най-добър беше центърът Николай Балев. Той игра 37 минути, през които постигна почти традиционния за себе си дабъл дабъл през последните две години – този път от 23 точки и 15 овладени борби за коефициент 30. От съотборниците му добре се представиха още Теодор Киров – 15 точки и 4 борби, както и Ивайло Илиев – 14 точки и 5 борби.
 
За домакините най-полезни бяха Тодор Цветанов с 24 точки и 8 асистенции и най-високия баскетболист в България Илия Георгиев със 17 точки и 7 борби.

След втория кръг виденските баскетболисти заемат третото място във временното класиране, а старозагорци – пето. В следващия кръг  Балев и компания посрещат Спортист Своге във Видин, а Берое гостуват на НСА.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ВИДАБАСКЕТ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи