Юношите на Рилски спортист стартират с победа в младежката лига


Юношите на Рилски спортист стартират с победа в младежката лига
Рилски спортист (19)
03-11-2008 01:13

Младежкият отбор на Рилски спортист започна с победа участието си в новосформираната лига за юноши. Те имаха за съперник Марица Кършияка от Пловдив, а крайния резултат от 93-72 сам по себе си говори за голямата разлика в класите на двата тима. Юношите на Рилски спортист, които са републикански шампиони от финалите през миналата година във Варна не оставихя никакво съмнение за евентуалния победител в мача и заслужено стартираха с успех това състезание.
 
Още на почивката баскетболистите на домакините натрупаха надежден аванс от 24 точки (56-32), който в крайна сметка успяха да задържат до края. Гостите от Пловдив спечелиха последната десетка с 22-11, но тогава срещата само се доиграваше.
 
Най-полезен за домакините бе Станислав Ваклинов с 23 точки и 9 борби, Красимир Георгиев остана с 20 точки и 8 борби, а Любомир Киров завърши с 16 точки.
 
За гостите от Пловдив Иван Хорозов вкара 33 точки и хвана 6 отскочили от таблото топки. Йордан Новачев добави 11 точки и 8 асистенции, но пък и допусна 10 технически грешки.
 
Мачът на истината за отбора на Рилски спортист под ръководството на Петър Клечков предстои идната неделя, когато те гостуват във Варна в повторение на финала от държавното първенство за тази възраст през юни. Съперник естествено ще бъде Черно море.
 
Отборът на Марица Кършияка пък излиза срещу Лукойл Академик с цел да запише първи успех в лигата за този сезон.
 
В останалите два мача от това първенство Черно море победи Левски като гост в събота следобяд, докато вчера в Правец Лукойл Академик се наложи над Балкан с 98-58.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (19) – МАРИЦА КЪРШИЯКА (19) 
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи