БФБ награди Иван Гавалюгов


БФБ награди Иван Гавалюгов
Иван Гавалюгов (сн. Botevgrad.com)
03-11-2008 17:02 | Botevgrad.com

Преди началото на първия домакински мач на "Балкан" Иван Гавалюгов получи специален плакет от Българската федерация по баскетбол, информира сайта Botevgrad.com. Представителят на федерацията прочете на глас текста пред препълнената зала "Балкан" наградата е за неговите заслуги за развиттието на баскетбола в Ботевград.


Още по-голяма бе наградата на публиката, която избухна в мощни овации, когато Гавалюгов излезе да получи плакета. Именно той бе главният инициатор на идеята местният бизнес да поеме издръжката на мъжкия отбор, след като настоящото ръководство на клуба абдикира тотално и заряза тила в най-неподходящия момент.


31-годишният бизнесмен и бивш титуляр в мъжкия отбор на "Балкан" отпреди няколко сезона има и други заслуги за ботевградския баскетбол. Като един от собствениците на основния интернет-доставчик за региона - фирма "Атлантис", той осигуряваше перфектни условия на БФБ за провежданите в Ботевград европейски първенства за юноши и девойки. 
 

Друг голям принос на енергичния бизнесмен е организирането на първия по рода си в Ботевград ученически баскетболен турнир "Млади надежди", който се проведе през октомври с участието на 35 отбора от четирите ботевградски основни училища.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи