УС направи промени в наредбите


УС направи промени в наредбите
03-11-2008 19:31

На свое редовно заседание Управителният Съвет на БФБаскетбол направи някои промени в наредбите на първенствата. Към чл. 34 в Наредбата за НБЛ бе добавено в прерогативите на арбитъра на НБЛ освен дисциплинарни и административни наказания, да налага и служебни загуби. Решенията на арбитъра НБЛ могат да се обжалват пред Общото събрание на клубовете в 7-дневен срок. Поредна жалба, отново в 7 дневен срок, се разглежда от рбитражната комисия на БФБаскетбол.
 
УС определи и глоби за нарушаване на правилата за броя явили се играчи от всеки отбор по време на срещите от първенствата на НБЛ, А-1 Жени и А-1 Мъже. При намален състав от предвидените 10 души в групата за НБЛ и А-1 Жени, глобата е съответно по 1500 и 1000 лева на човек. При по-малко от 8 човека в групата за мача в А1 мъже нарушителите ще бъдат глобявани по 500 лв.
 
Определени бяха и глобите за по-малка от определената от Наредбата бройка от 6 души с право да играят в НО. В НБЛ тя е по 3000 лв., като при нарушение в трети мач сумата се удвоява – 6000 лв. на човек. В А-1 мъже условието е в групата да има минимум 5 души до 25-годишна възраст с право да играят в българския национален отбор. При неспазване на това условия отборите ще бъдат санкционирани с по 500 лв. на играч. 1500 лв. е глобата за същото провинение в женското първенство.
 
УС реши да даде право на първите три отбора в мъжката А група да кандидатстват за участие в НБЛ следващия сезон, но при условие, че отговарят на финансовите критерии.
 
Управата на федерацията излуша Иван Ценов с резюме на структурата на 10-годишната програма за развитие на федерацията, която ще бъде разгледана от Общото събрание през декември.
 
Мениджър Развитие към федерацията Георги Глушков пък запозна УС с идеите си как да орегиулира работата на баскетболните агенти и трансферната политика при при подрастващите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи