Петева блести за Дунав, те продължават без загуба


Петева блести за Дунав, те продължават без загуба
Даниела Петева с най-добър мач от 3 години
03-11-2008 20:49

Женският отбор на Рилски спортист допусна втора загуба в първенството на стараната. Те гостуваха в Русе на Дунав Еконт и бяха надиграни с 54-98 в последния мач от петия кръг на първенството при жените. С актив от 2 победи и 2 загуби самоковските баскетболистки се намират на шесто място в класирането след Берое 07 и Славия, но и с мач по-малко от тях. Именно срещу Берое 07 възпитаничките на Иван Лепичев излизат в събота вечер в Самоков.
 
Днешната среща в Русе бе изместена от направената програма от БФБ за понеделник поради настояване на Дунав Еконт вследствие техния мач в Белград с Цървена звезда. След като бе разгромен от сръбкините по средата на миналата седмица, Дунав Еконт показа различно лице у дома, но в мач от вътрешното първенство. Сега до края на седмицата на русенки им предстоят две много важни срещи, в които съперници им ще бъдат испанския Ривас Екополис в четвъртък от турнира за ФИБА Еврокъп, а в неделя гостуват в Бургас на Лукойл Нефтохимик.
 

Своя най-добър мач с екипа на Дунав Еконт през последните 3 сезона изигра Даниела Петева. Тя получи рекордните за тази година 24 минути игрово време и се отчете с 28 точки, 5 асистенции, 5 отнети топки и 4 борби, при това влезе като резерва. Направеният от 19-годишната състезателка коефициент 38 е неин рекорд от всичките 78 срещи за Дунав през последните 3 години.
 

Американката Даниел Пейдж отново влезе като резерва и завърши с 15 точки и 6 борби за 19 минути игра.
 

И двата отбора демонстрираха много слаб процент на стрелба от наказателната линия. Гостенките вкараха едва 15 от 25 опита (60.0 %), а домакините бяха дори по-зле – 10 от 22 (45.5 %).
 

За Рилски спортист Христина Иванова бе единствената баскетболистка, завършила с двуцифрен актив – 16 точки. Стефка Митева хвана рекордните в тази среща 14 борби, но не можа да запише дабъл дабъл, тъй като вкара само 6 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ЕКОНТ – РИЛСКИ СПОРТИСТ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

ТОП 10 НА 5-ТИ КРЪГ
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи