Ед Маккантс: Не се върнах в България заради скандала със собствениците


Ед Маккантс: Не се върнах в България заради скандала със собствениците
Ед Маккантс
03-11-2008 22:24 | Spartak-basket.com

Американският гард Ед Маккантс, който игра в ЦСКА и Спартак Плевен през 2007 година разказва за впечатленията си от престоя в българското първенство пред американския сайт probasketballnews.com, цитиран от официалния сайт на Спартак.
 
Ед се изказва изключително ласкаво за капитана на Спартак Хрисимир Димитров.   "Не показах най-доброто от играта си с екипа на Спартак Плевен, но научих много от легендата на българския баскетбол Хрисимир Димитров”, споделя Еди. „Димитров не говореше много, но беше лидер за пример. Той беше един от най-отдадените на работата си хора, с които съм имал привилегията да играя."


Ед Маккантс разказва, че един от проблемите му в тима на Спартак е бил фактът, че играчите не са говорили добър английски. Маккантс, който беше преотстъпен на Спартак от ЦСКА, разказва и за ерата "Коен" в армейския клуб.
 

„Отидох в ЦСКА, където очаквах да заменя звездата им – гарда Ейдриън Пледжър. Въпреки че имахме своите битки, той ми стана много добър приятел и наистина ме научи на много неща. ЦСКА ми предложи двугодишен договор, но ме отдаде под наем. Трябваше да се завърна в ЦСКА на следващата година. Не се върнах в България най-вече защото имаше голям скандал със собствениците на ЦСКА. Според слуховете те са инсценирали смъртта си заради дългове. Играчите не бяха получавали пари за три или четири месеца."
 

В момента Ед Маккантс е в родината си САЩ и играе в отбора на Battle Creek в първенството на PBL.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи